Samenwerkingen
vlinder

Partners


De Vlinderstichting


www.vlinderstichting.nl

Vakgroep Wilde Weelde

Wilde Weelde is de vakvereniging van hoveniers, tuinontwerpers, kwekers en leveranciers van natuurvriendelijke tuinen, planten en materialen.  

www.wildeweelde.nl

Science4Nature

Veel wilde plantensoorten zijn in de afgelopen 60 jaar sterk afgenomen. Niet alleen komen ze op veel minder plekken voor, maar veelal ook in zeer lage aantallen. Het feit dat de meeste populaties van sterk bedreigde soorten uit (veel) minder dan 50 individuen bestaan, betekent dat veel ervan zonder speciale beheermaatregelen op korte termijn zullen verdwijnen. Zo verliest het Nederlandse landschap geleidelijk en bijna ongemerkt steeds meer kleur. Net als Cruydt-Hoeck zet Science4Nature zich in voor een kleurrijk Nederland door met wetenschappelijke kennis effectieve herstelprojecten op te zetten voor onze meest bedreigde plantensoorten. Het doel van het programma Kleurrijk Nederland is om te achterhalen welke gerichte maatregelen nodig zijn om soorten er weer bovenop te helpen. Zo kunnen allerlei prachtige plantensoorten zichzelf weer in het wild redden en houden we Nederland kleurrijk. Niet alleen de planten zelf profiteren daarvan; denk ook aan het enorme belang van de wilde flora voor insecten, zoals vele soorten dag- en nachtvlinders, wilde bijen en zweefvliegen. Planten vormen de basis van alle ecosystemen.

Kijk snel op www.science4nature.nl hoe u het werk van Science4Nature kunt ondersteunen.

NL Greenlabel

NL Greenlabel is het eerste integrale duurzaamheidslabel voor producten en diensten in de buitenruimte voor Nederland. De zaden van Cruydt-Hoeck zijn bekroond met een NL Greenlabel A in het Duurzaamheidsrapport.

www.nlgreenlabel.nl

flower