



Zadenjagen voor ons botanisch erfgoed
Water en wind voerden wilde plantenzaden naar de basaltblokken van de Afsluitdijk. De gelukkige vonden houvast en wortelden tussen de stenen in vochtig zout slib. De ecologische omstandigheden op de Afsluitdijk zijn uniek. En daarmee de vegetatie ook.

Wilde plant in het zonnetje - Kruisbladwalstro
Anouk Boersma, medewerker Collectiebeheer bij Cruydt-Hoeck, vertelt in haar maandelijkse blog over die ene bijzondere wilde plant en hoe u die succesvol op kan kweken.

BIJ-tankstationnetjes GroeneBuurten
Bijna duizend Amsterdammers ontvingen eind september inheemse planten van Cruydt-Hoeck via GroeneBuurten www.groenebuurten.nl . ‘Amsterdam zoemt, creëer een bijenoase’ was de oproep. GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Het idee achter deze actie is om in de wijk zoveel mogelijk ‘BIJ-tankstationnetjes’ te realiseren voor wilde bijen zodat ze binnen hun actieradius makkelijker van bloem naar bloem kunnen vliegen.

Artikel Gardeners' World
Artikel over Cruydt-Hoeck in de oktober 2020 uitgave van Gardeners' World.

Wilde plant in het zonnetje - Duifkruid
Anouk Boersma, medewerker Collectiebeheer bij Cruydt-Hoeck, vertelt in haar maandelijkse blog over die ene bijzondere wilde plant en hoe u die succesvol op kan kweken.
Herfst in de bloemenweide
Door Gabriëlle Jager, bloemenweide-adviseur bij Cruydt-Hoeck en auteur van Het Romantische Vlinderboek. Blog over herfst in de bloemenweide.

In de media: Wilde bloemenzaden om de natuur te helpen
Lees het interview met Jojanneke over het kweken van in inheemse wilde bloemenzaden in het Nederlands Dagblad.

De nazomer is de ideale STINZENBOLLEN en PLANT-tijd!
Stinzenbollen passen goed in een natuurlijke tuin. Waarom in het najaar planten?
'Ik denk dat weinig plekken in Den Haag zoveel insecten aantrekken'
Sigrun Lobst – o.a. Springzaad en ontwerper van de Speeldernis in Rotterdam - maakte het ontwerp samen met Wouter van Santen van Biotoop die de natuurlijke beweegtuin (Wellerdieck-de Goede Beleeftuin) van het HagaZiekenhuis aanlegde. Resultaat is een klein wild paradijs. Cruydt-Hoeck sprak van Santen over zijn aanpak.

Biodiversiteit omvat meer dan bijen en vlinders!
In de media ligt de nadruk vaak op bijen en vlinders als het gaat over de achteruitgang van insectensoorten. Maar de biodiversiteit – de rijkdom aan soorten – in inheemse bloemenweides en hagen omvat zoveel meer.

De artistieke kant van de bloemenweide
een interview met Stefan Cools van het kunstproject Lepidoptarium
De oogsttijd is aangebroken
In de natuur en in onze tuinen is onze – volkomen begrijpelijke - focus op bloei zo groot, dat we soms vergeten dat er daarna nog een wezenlijk essentieel stadium volgt in de ontwikkeling van een plant. De zaadzetting
Inspiratiefilm Cruydt-Hoeck
Inspiratiefilm Cruyd-Hoeck: "Iets waar je van houdt, ga je automatisch goed voor zorgen."

Bloemenweide advies: Kan ik nog zaaien tijdens de huidige droogte?
Bloemenweideadvies: Kan ik nog zaaien tijdens de huidige droogte? Droogte teistert wederom ons land. De vraag 'Kan ik nu nog zaaien?’ wordt ons daarom veel gesteld. Dit vergt een genuanceerd antwoord. Zaaien kan in principe het hele jaar rond. Maar de ideale zaaitijd is in het najaar vanaf augustus tot aan oktober of in het vroege voorjaar in februari tot april. Zaaien bij extreme droogte raden we niet aan, maar het kan wèl…

Wat voor grond heeft u in uw achtertuin?
Wat voor grond heeft u in uw achtertuin? Doe de bodemtest! Een levende bodem vol wormen, bacteriën en schimmels voedt planten en houdt water voor ze vast of voert het juist af. De bodem is de basis van iedere bloemenweide. De samenstelling van de grond bepaalt daarnaast welke wilde planten er graag groeien en welke niet. Cruydt-Hoeck stelt met zorg zaadmengsels samen voor iedere grondsoort: voor kalkrijke leemgrond, arme zandgrond of voedselrijke kleigrond. Met een eenvoudige bodemtest zoekt u met behulp van de mengselwijzer zelf uit welk zaadmengsel geschikt is voor uw tuin!

Eikenprocessierups: bestrijden of samenwerken?
De eikenprocessierups houdt de gemoederen bezig. De overlast is groot, en een goede oplossing nog niet dichtbij. Want de vraag is natuurlijk hoe we deze rupsenpopulatie op de lange termijn in toom houden?Cruydt-Hoeck streeft ernaar ‘plagen’ en ziektes te zien als ‘klokkenluiders’; als een aanleiding om te kijken naar zaken als luchtkwaliteit, bodemkwaliteit en biodiversiteit. Soms blijkt er een ecologische onbalans te zijn waar we op natuurlijke wijze iets aan kunnen doen.

Online advies aanleg bloemenweide
Op een snelle manier zelf het juiste bloemenmengsel kiezen voor een schitterende bloemenweide.

Welk landschap heb je nodig om een betere leefomgeving te creëren voor bestuivers?
Cruydt-Hoeck is partner van BEESPOKE, een project van het Interreg North Sea Region Programma dat beleidsmakers, onderzoeksinstituten, adviseurs en eindgebruikers uit zes landen bij elkaar brengt (Engeland, België, Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden). Doel is met nieuwe methodes en kennis de biodiversiteit te verhogen en gelijktijdig de bestuiving van voedselgewassen door insecten te optimaliseren.

ENSPA
Jojanneke en Jasper reisden afgelopen week naar Oostenrijk voor de officiële oprichting van ENSPA (European Native Seed Producers Association). ENSPA is een samenwerkingsverband van kwekers van inheemse wilde bloemen zaden uit heel Europa. Van Finland tot Portugal en van Italië tot Schotland. Eerder waren er bijeenkomsten in 2017 en in 2018 waarna een werkgroep aan de slag is gegaan om een officiële organisatie te vormen. Cruydt-Hoeck is vanaf het begin een actieve partner geweest in dit initiatief als onderdeel van de werkgroep. Jojanneke is nu verkozen tot voorzitter van de organisatie.

Het is weer eens wat anders dan aardappelen en bieten!
Henk-Jan van der Veen is alweer 8 jaar boswachter publiek Staatsbosheer in Zuidwest Friesland en het Waddengebied waar hij zich bezighoudt met de Friese wadkust en het droogvallende deel van de Wadden. In het kader van het project Holwerd aan Zee - een bewonersinitiatief dat zich richt op de gebiedsinrichting tussen dorp en zee - coördineert hij een tweetal projecten die zich in de kwelder afspelen.

Nederlandse thee die de natuur herstelt
Een jaar geleden begonnen Matthijs Westerwoudt en Daan van Diepen met hun bedrijf Ptthee, afgelopen november ontvingen ze de ASN Wereldprijs voor hun concept. En dat is niet gek, hun concept - thee van inheemse Nederlandse kruiden thuisbezorgd – is briljant in al zijn eenvoud.

Hortus Botanicus Amsterdam omarmt de wilde plant!
Hortus Botanicus Amsterdam zaait wilde bloemenmengsels van Cruydt-Hoeck. Lees meer...

Red de wilde bij!
Red de wilde bij! en zaai èchte inheemse bloemen... Met de speciale Cruydt-Hoeck inheemse planten top 10 voor een natuurrijke tuin
Nieuws van de kwekerij
Online inheemse wilde bloemen zaden, planten en bloemenweide mengsels bestellen. Je krijgt het pakketje gewoon thuis in de bus. Ben je nieuwsgierig hoe dit pakketje samen gesteld wordt?

Maaisel: afval of grondstof?
Maaisel kan door nieuwe innovatieve toepassingen nu ook gebruikt worden als grondstof voor verpakkingen, meubelen of voor isolatiemateriaal in de houtskeletbouw. Zo kan het maaisel van uw bloemenweide een duurzame bijdrage leveren aan de bouw- of verpakkingssector.

Deltaplan Biodiversiteitsherstel
Bij Cruydt-Hoeck zijn we zeer verheugd over het op 19 december gepresenteerde Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Het is een unieke veelomvattende visie op die bij uitvoer de biodiversiteit in Nederland een boost kan geven.

Klepelen goedkoper dan maaien en afvoeren? Wij denken van niet!
Klepelen goedkoper dan maaien en afvoeren? Wij denken van niet! Groen- en wegbeheerders opgelet Klepelbeheer is niet per definitie goedkoper dan botanisch beheer. Groenbeheerders en wegbeheerders klepelen bermen vaak vanuit kostenbesparende overwegingen. Cruydt-Hoeck’s bloemenweideadviseur Roelof Jan Koops denkt echter dat dit niet altijd goedkoper is.

Cruydt-Hoeck ontvangt Rob Leopold en Hein Koningenprijs
Cruydt-Hoeck ontvangt Rob Leopold en Hein Koningenprijs. We zien het als een aanmoediging om verder te gaan op het pad dat we zijn ingeslagen: ons voor 100% inzetten om inheemse wilde bloemen hun welverdiende plek terug te geven in het Nederlandse landschap.’

26 en 27 september: Vakbeurs Openbare Ruimte
Wilt u meer weten hoe onze bloemenweides zijn toe te passen in openbaar groen? We ontmoeten u graag op 26 of 27 september op de Vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht op standnummer 3.1.50.

Waarom zaaien in de nazomer?
In de natuur laten veel planten in de nazomer en het najaar hun zaden vallen. Hieruit zou je kunnen herleiden dat dit de beste zaaitijd is. Maar is dat echt zo? En waarom? Wij hebben het voor je getest.
Bloemenweide maaien
De komende tijd gaan we weer aan de slag met het maaien van de bloemenweide. Hoe je het beste te werk kunt gaan en waarom je beter niet alles in een keer kunt maaien lees je in dit blog.

Laat jouw gemeente zoemen!
Leerzame cursus voor gemeenten in het kader van het project Nederland Zoemt. Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu

Chelsea Flower Show
Weer veel wilde bloemen op de Chelsea Flower Show Op de jaarlijkse Chelsea Flowers Show van de RHS (Royal Horticultural Society) in Londen is dit jaar weer veel aandacht voor de biodiversiteit.
Snel zaden nodig?
Kun je niet wachten om jouw bloemenweide in te zaaien? Ons team draait op volle toeren. Iedere werkdag worden pakketjes verstuurd. Ga uit van 3-4 werkdagen, maar meestal gaat het sneller.

Even voorstellen Thijs Gerritsen!
Aandacht voor bijenpopulaties is belangrijk. Lees dit blog van Thijs om alles te weten te komen over bijen in Nederland. Hoeveel soorten zijn er eigenlijk? Welke invloed hebben wilde bloemenweides op deze bijzondere diertjes?

Combinatie inzaaien en aanplanten leidt tot sneller resultaat bloemenweide
Opzoek naar een oplossing waarbij u snel een resultaat ziet van uw bloemenweide? In samenwerking met De Heliant kunt u nu ook kiezen voor de combinatie van inzaaien en aanplanten.

Koudekiemers, welke soorten zijn dat nou eigenlijk?
Koudekiemers Welke soorten zijn dit nu eigenlijk. Welke soorten kun je nu planten?

Stichting Het Levend Archief
Cruydt-Hoeck is nauw betrokken bij Het Levend Archief. Lees meer….

Teken & de ziekte van Lyme in de bloemenweide
Regelmatig krijgen we vragen over teken en de ziekte van Lyme in relatie tot de bloemenweide. Thijs Gerritsen beschrijft in deze blog of deze zorgen terecht zijn.
Eerste resultaten bloemenweideproeven
Cruydt-Hoeck heeft proefvelden ingezaaid met verschillende mengsels waar het effect van diverse factoren op de ontwikkeling van bloemenweides worden geïnventariseerd.

Zaadbommen maken
Erg leuk om met kinderen te doen: zaadbommen maken. Zaadbommen zijn kleine bolletjes gemaakt van klei en grond met bloemzaden er in.

Verse voorraad wilde planten en stinzenbollen in de webshop
Het najaar is ook een uitstekende planttijd voor stinzenbollen. Bestel ze nu bij www.deheliant.nl voor een bloeiend voorjaar.

Maaien; een paar hoekjes laten staan
Variatie in beheer geeft meer biodiversiteit. Door gefaseerd te maaien, krijgt u meer variatie in soorten en een bredere bloeispreiding richting het najaar.

Nieuwe cursusdata bekend!
Ook in het jaar 2017/2018 organiseren wij bloemenweidecursussen.

Plant nu je stinzenbollen
In het vroege voorjaar als de boerenkrokus, sneeuwklokje, winterakkoniet en holwortel staan te bloeien dan wens ik dat ik meer bollen had geplant in het najaar.

Beurzen in het najaar
Dit jaar kunt u ons vinden op de beurzen Kwekerijdagen en Tuinfair, Hex (België) en de Dag van de Openbare Ruimte in Utrecht.

Ideale zaaitijd komt er aan, hier vijf zaaitips
De ideale zaaitijd is in het najaar. In de natuur laten de planten immers ook in deze tijd hun zaden vallen. Met deze handige zaaitips kun je direct aan de slag.

Vijfsterrenhotel voor bijen
Cruydt-Hoeck stimuleert de ontwikkeling van goede bijenhotels en is actief op zoek naar degelijke en bruikbare producten. Onlangs kwam het bijenhotel ‘Buginn’ op ons pad.

Drie nieuwe mengsels in ontwikkeling
Cruydt-Hoeck werkt aan de ontwikkeling van drie nieuwe zadenmengsels. Het gaat om een weidevogelmengsel, een beweidingsmengsel met eetbare wilde bloemen voor paarden en andere grazers en een ‘eetbaar mengsel’ met allerlei eetbare planten voor mensen.

De ideale zaaitijd komt er weer aan
Een bloemenweidemengsel kan prima in het voorjaar gezaaid worden, maar we beschouwen de maanden augustus en september als de ideale ‘zaaitijd’.

Een bloemenweide vraagt geduld
Rond deze tijd van het jaar krijgen wij vaak de vraag waarom de plantjes van de bloemenweide niet kiemen. Maak u geen zorgen!

Stenen eruit, planten erin
Ons advies is dan ook: Tegels eruit en (inheemse) planten er weer in! Elke tegel helpt.

Wilde bloemen op de RHS Chelsea Flower Show
En Jasper Helmantel was daar bij! Jasper: 'De laatste jaren winnen inheemse planten aan populariteit en de bezorgdheid om de teloorgang van biodiversiteit is duidelijk te merken.'

Wilde Weelde
Blog Jasper Helmantel: Een natuurrijke tuin? Tuurlijk, maar waar begin je? De vakmensen van Wilde Weelde helpen je graag op weg.

Kieskeurige kinderen en luie moeders in het bijenrijk
De bloemenweide-adviseur Thijs Gerritsen neemt je in deze blog graag bij de hand om kennis te maken met een aantal opmerkelijke kanten van bijen.

10 jaar Cruydt-hoeck voortgezet
Dit jaar is het tiende jaar dat wij, Jojanneke Bijkerk en Jasper Helmantel, het zadenbedrijf Cruydt-Hoeck voort hebben gezet. Een goed moment om terug te blikken.

Carnavalsmengsels vs. Inheemse bloemenmengsels
Wij zien steeds vaker dat er vele soorten bloemzaadmengsels aangeboden worden in tuinwinkels, op internet en in kleurrijke catalogi. Een deel hiervan zijn niet-inheemse kleurrijke mengsels en deze mengsels worden door De Vlinderstichting ook wel (zeer toepasselijk) ‘carnavalsmengsels’ genoemd.

Eerste inventarisatie proefvelden
Jojanneke Bijkerk en Jonathan Lanzen hebben naar de eerste kieming gekeken van de praktijkproef.

Het is gelukt! We hebben een nieuwe Bloemenweideadviseur gevonden!
We zochten 'per direct' ondersteuning van ons advies en verkoopteam. Dat is gelukt. Aanstaande maandag gaat ze aan de slag en zal door de andere verkoopadviseurs ingewerkt en begeleid worden om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Dank allen die onze oproep hebben helpen verspreiden!

We kunnen nu ook planten leveren!
In samenwerking met Kwekerij De Heliant kunnen we nu ook plantmateriaal leveren van inheemse wilde planten.
Bladverspreiden over de teeltvelden van Cruydt-Hoeck
Deze week heeft Cruydt-Hoeck blad over het land verspreid. Wil je weten waarom? Bekijk dan het filmpje, Jakob en Jasper leggen het uit.

Overname van de Heliant
Sinds 1 januari 2017 is Wilde plantenkwekerij De Heliant voortgezet door Jojanneke Bijkerk en Jasper Helmantel van Cruydt-Hoeck Wildeplantenzaden te Nijeberkoop.

Onderzoek naar Bloemenweides in Groningen
Op vele plekken in Nederland worden onze bloemenmengsels uitgezaaid. Het beeld wat we zien na uitzaaien van hetzelfde mengsel op de verschillende plekken is vaak heel verschillend.

Fijne feestdagen en een bloeiend 2017!
Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij gesloten en zijn we dus wat minder bereikbaar. Heeft u een dringende vraag, stuur ons dan een email. Wij bekijken onze mail dagelijks.

Molshopen inzaaien met Jasper Helmantel
Jasper Helmantel legt in een video uit waarom Molshopen toch handig kunnen zijn.

Eetbare wilde bloemen
Wist je dat je paardenbloemen, Kaasjeskruid, Brave hendrik en Veldsalie kunt eten? Stamppot gemaakt van Brandnetel is bijvoorbeeld erg lekker. In deze blog schrijft Jojanneke vanuit haar eigen ervaring over eetbare wilde planten.

Cruydt-Hoeck op Future Green City
Cruydt-Hoeck staat 29 november tot 1 december op de beurs 'Future Green City'. Bezoek onze stand op nummer 17 in de Peelhal.
Proeven met bloemenweides
Blog van Jasper: Om meer ervaring op te doen zijn we in het najaar van 2016 gestart met een omvangrijke meerjarige praktijkproef met bloemenweides.

Welke inheemse bloemen in de pluktuin?
Blog van Jojanneke: Vaak krijg ik de vraag welke inheemse bloemen geschikt zijn voor een bloempluktuin en het maken van boeketten.

Najaar is de ideale zaaitijd
Op dit moment hebben we optimaal zaaiweer. Mis je kans niet en bestel vandaag je bloemenweidemengsel nog op www.cruydthoeck.nl. Momenteel versturen wij de zaden vrijwel dagelijks, dus heb je ze lekker snel in huis!

Bezoek ons op Future Green City, 29nov-1dec 2016
Bezoek Cruydt-Hoeck op Future Green City 29 en 30 nov en 1 dec 2016 in de Brabanthallen in Den Bosch

Cruydt-Hoeck organiseert bloemenweidecursussen in 2016/2017
Er was afgelopen januari en februari veel belangstelling voor onze bloemenweidecursus! Wij zullen daarom verder gaan met ons cursusprogramma en organiseren in de herfst en winter van 2016 en 2017 opnieuw cursussen.

Wij staan op de beurs 'Dag van de Openbare Ruimte'
Woensdag 28 en donderdag 29 september staat Cruydt-Hoeck op de beurs ‘Dag van de Openbare Ruimte’.

Cruydt-Hoeck heeft een nieuwe oogstmachine
Cruydt-Hoeck heeft sinds kort een oogstmachine. We hebben een oude machine opgekocht en met hulp van mechanisatiebedrijf Demmink hebben we het zo aangepast dat we de zaden nog makkelijker kunnen oogsten.

Cruydt-Hoeck toch aan het spuiten?!?
Geen paniek, we werken zeker nog steeds op ecologische wijze. Daarom zijn we dit jaar begonnen met het toedienen compostthee op onze teeltvelden.
Kan ik nog wel een bloemenweide zaaien?
Ben ik niet al veel te laat? Deze vraag komt momenteel bijna dagelijks bij ons binnen. In deze blog meer over "zaaitijden" van bloemenweides.

Cruydt-Hoeck op reis in 2016
In 2016 kunt u Cruydt-Hoeck treffen op de volgende beurzen en markten.

Vlechtheggen
Een vlechtheg is van oorsprong een belangrijk onderdeel van een boerenerf: deze levende en vaak bloeiende veekering heeft echter met de introductie van het prikkeldraad, zo’n driekwart eeuw geleden, op heel veel erven het nakijken gekregen.

Bloemenweidecursus: EXTRA CURSUSDATUM!
Wil je meer leren over de aanleg en het beheer van bloemenweides? Meld je dan nu aan voor onze Bloemenweidecursus voor professionals

Lente in de Lucht
Lente in de Lucht-Vroege bloeiers voor vroege vliegers. Met het warme voorjaarsweer gaan de eerste insecten op zoek naar bloemen om bij te tanken en nieuwe energie op te doen. Een goed begin is het halve werk, zorg voor dus voor voldoende vroege bloeiers in de tuin.

26 Feb 2016 Seminar Naturalistische beplantingen en hun beheer
Met: Dr. Nigel Dunnet (University of Sheffield), Brian Kabbes (Kwekerij Kabbes) en Jasper Helmantel (Cruydt-Hoeck)

Geslaagde Dag van de Openbare Ruimte Brussel
Op 2 en 3 februari heeft Cruydt-Hoeck zich gepresenteerd op de "Dag van de Openbare Ruimte" in de Expo Brussel.

Bio-Beurs 20 & 21 januari
Bezoek Cruydt-Hoeck op de Bio-Beurs, 20 & 21 januari in de IJsselhallen Zwolle. Ga met ons in gesprek hoe we samen meer biodiversiteit kunnen creeëren in stad en landschap.

Daktuin Vis a Vis
Daktuin van naar ontwerp Vis a Vis Ontwerpers met daarop toegepast het Dakmensel D2

Redden we de juiste bij?
Het is mooi dat de honingbij op zoveel steun kan rekenen. Maar we vergeten dat er ook nog wilde bijen zijn die minstens zo belangrijk zijn voor het bestuiven van onze gewassen. Hoe gaat het met de wilde bij?

Help vlinders en bijen: zaai Drentse bloemenmengsels
Op dit moment staan graslanden en bermen vol met bloemen en de vlinders, bijen en zweefvliegen vliegen af en aan om nectar en stuifmeel te verzamelen. Nu is echter ook de tijd om Drentse bloemenmengsels in te zaaien. Door in de nazomer een streekeigen Drents bloemenmengsel te zaaien, zorgen we met elkaar voor meer bloemen in het voorjaar.

14 augustus: Nachtvlinderbelevenis Bij Cruydt-Hoeck
Na het succes in 2014 (o.a. Walstropijlstaart) organiseert Wilde Bloemenzaden kwekerij Cruydt-Hoeck dit jaar twee avonden waarop iedereen kennis kan komen maken met nachtvlinders.

Verslag Open Dag bij Cruydt-Hoeck
Op zaterdag 6 juni was de jaarlijkse Open Dag bij Cruydt-Hoeck. Veel bezoekers kwamen op deze zonovergoten dag genieten van de bloemenweides en de kwekerij.

Digitale bijentool
Om de leefomstandigheden van de bij te verbeteren is er een nieuwe digitale tool ontwikkeld waarmee boeren, maar ook burgers, kunnen nagaan hoe het met het voedselaanbod voor bijen in hun omgeving is gesteld. De tool is ontwikkelde door het Louis Bolk Instituut binnen het praktijknetwerk BIJenBESTUIVING. De site geeft ook tips om tekorten in nectar of stuifmeel aan te vullen, en daarmee de leefomstandigheden voor de bij te verbeteren.

Operatie Steenbreek
Operatie Steenbreek. Een betegelde tuin is praktisch in onderhoud, en je kunt zo je auto naast je voordeur parkeren. Betontegels hoef je niet te schoffelen, dat scheelt. Maar te weinig mensen realiseren zich de nadelen van een betegelde tuin.

Flora van Nederland
Wilde planten en hun omgeving online. Bekijk prachtige determinatie filmpjes van planten en plantengemeenschappen. Leer onze wilde flora kennen op een unieke manier.

Nieuwe mengsels voor 2018
In 2018 voegen we drie standaard zadenmengsels toe aan ons sortiment. Met een ‘Weidevogelmengsel’ helpen we u bloemrijkgrasland te creëren voor weidevogels. Van ons ‘Beweidingsmengsel Paardengeluk’ worden uw paarden en andere hoefdieren reuzeblij en met ons ‘Culinair bloemenmengsel’ is er ook een lekker hapje voor uzelf. Lees verder…