10 jaar werken bij Cruydt-Hoeck
vlinder flower
10 jaar werken bij Cruydt-Hoeck

Tien jaar werken bij Cruydt-Hoeck

Dit jaar zijn er voor het eerst twee medewerkers die hun jubileum bij Cruydt-Hoeck mogen vieren. Dit is een bijzonder moment waar we graag even bij stil willen staan. Gerlinda en Diana werken dit jaar 10 jaar bij Cruydt-Hoeck. Gerlinda is als 15-jarige begonnen als vakantiemedewerker en werkt nog steeds bij ons. Dat vinden wij heel bijzonder. Diana was de tweede medewerker van Cruydt-Hoeck en we zijn erg blij dat ze nog steeds ons team versterkt. In dit interview vertellen zij hoe ze de afgelopen 10 jaar bij Cruydt-Hoeck hebben ervaren.

Vertel eens wat meer over jezelf?
Gerlinda: “Mijn naam is Gerlinda en ik ben 25 jaar. Ik heb net – deze maand – mijn diploma Dier- en veehouderij gehaald. Samen met mijn vriend woon ik op een melkveehouderij. Daar lopen 125 koeien, kippen, een hond en kat. We hebben een flinke tuin en daar begin ik dit jaar een pluktuin met inheemse bloemen. Ik werk al lang bij Cruydt-Hoeck en daar is mijn liefde voor inheemse planten gegroeid. Nu wil ik er ook andere mensen blij mee maken.”

Diana: “Ik ben Diana en ik ben – even nadenken – 57 jaar. Ik woon samen met mijn man op een boerderijtje die we vaak verbouwd hebben. Ook dit jaar gaan we verbouwen om helemaal van het gas af te kunnen. Er lopen twee pony’s en een paard bij ons thuis. Ik rijd graag met het paard in het bos. Je kunt me omschrijven als recht voor zijn raap, gek op een grapje en ‘natuurminded’.”

Wat voor werk doe je nu bij Cruydt-Hoeck?
Gerlinda: “In de winter werk ik in de zaadschonerij. Daar schoon ik de zaden met de machines en de zeef. Waar ik echt heel blij van word, is werken op het veld. Dat ga ik dit jaar ook doen. Vanaf dit jaar ga ik me meer bezig houden met de planning, zoals het onderhoud van de plantbedden, wanneer we zaaien en wanneer het kiemplantje de grond in moet.”

Diana: “Ik ben de spin in het web. Mijn taken zijn de boekhouding, personeelsadministratie en kleine klusjes als bestellingen en verzekeringen en alle andere voorkomende administratieve dingen. Klanten komen mij dus niet vaak tegen.”

Hoe ben je begonnen bij Cruydt-Hoeck?
Gerlinda: “Ik ben in 2012 begonnen als vakantiemedewerker op de kwekerij. Toen was Cruydt-Hoeck nog veel kleiner. Ik onderhield de plantbedden. Ik wiedde met de hand en ik schoffelde. Al snel mocht ik ook af en toe kleine oogsten met de hand doen. Vijf jaar later zat ik zelf op de oogstmachine.

Diana: “Ik begon tien jaar geleden als medewerker van Cruydt-Hoeck. Mijn eerste taak was het invoeren van alle plantgegevens in een systeem.” (Diana lacht) “Ik weet nog dat ik ging solliciteren bij een oude boerderij en ik er geen goed gevoel bij had. Maar alles is goed gekomen. Cruydt-Hoeck is enorm gegroeid qua omvang en professionaliteit. Ook ik ben erg gegroeid in mijn ontwikkeling.”

Wat maakt het werken bij Cruydt-Hoeck leuk?
Gerlinda: “De werksfeer is zo goed. Het is veel (!) werk, maar we hebben ook echt de grootste lol. Ik werk ook graag buiten en ik ga nog steeds met veel plezier naar mijn werk. Het team maakt het echt leuk, ook als de klussen wat minder zijn. Ieder jaar is anders en deze afwisseling heb ik nodig.

Je werkt al 10 jaar bij Cruydt-Hoeck, hoe komt dat zo?
Diana: “Ik ben geen baanhopper en krijg een band met een bedrijf. Als tweede medewerker heb ik Cruydt-Hoeck zien groeien en dat vind ik bijzonder. Ik vind ook vooral de inzet van Jasper en Jojanneke voor het bedrijf ongekend. Het is hier hartstikke leuk en iedereen is erg sociaal. Het ‘ons-gevoel’ is erg sterk. We doen het met zijn allen.

Cruydt-Hoeck in twee woorden
Gerlinda: “Gezellig en vertrouwd”

Diana: “Fantastisch en sociaal”