Bloemenweidecursus: EXTRA CURSUSDATUM!
vlinder flower
Bloemenweidecursus: EXTRA CURSUSDATUM!

Bloemenweidecursus: EXTRA CURSUSDATUM! 

Dinsdag 1 maart 2016 bij Cruydt-Hoeck

...maar ook in de herfst en winter van 2016/2017 weer nieuwe cursussen. 

Er was afgelopen januari & februari veel belangstelling voor onze Bloemenweidecursus! Wij zullen daarom zeker verder gaan met ons cursusprogramma. Ons plan is om in de herfst en winter van 2016/2017 opnieuw cursussen te gaan organiseren. Houd de website in de gaten voor het cursusprogramma. 


Verslag van de cursus op 12 januari

Op 12 januari hebben we de eerste bloemenweidecursus van 2016 gegeven, in de bibliotheek van ons Cruydt-Huys. In een ruime ochtend hebben we aan de hand van een fotopresentatie de basisbeginselen rondom het aanleggen en beheren van een bloemenweide uit de doeken gedaan. Niet onbelangrijk  - zo bleek ook uit de discussies en ervaringen-  is de bijbehorende communicatie richting betrokkenen en omwonenden.

De doelgroep was ruim vertegenwoordigd: groenaannemers, hoveniers, ecologen, landschapsarchitecten en beleidsmedewerkers van groene overheden vulden onze bibliotheek en hadden hun vragen klaar.

Inspirerend om met elkaar praktijkvoorbeelden, en de bekende kansen en knelpunten door te spreken. Goed om te merken ook dat er een groeiende interesse is in de natuurlijke groene leefomgeving waar, mits goed voorbereid, vaak plek is voor bloemrijke vegetaties. Waarbij kennis van zaken en liefst een flinke portie geduld zorgen voor het beste resultaat.

De lunchpauze was haast te kort om alle praktijkervaringen met elkaar uit te wisselen. De dag hebben we afgesloten met een rondleiding over het terrein van Cruydt-Hoeck, inclusief zaadkluis en kweekvelden.

We spreken elkaar weer in de zomer, als we de bij de cursus horende praktijkmiddag houden. Hierbij bedanken we de deelnemers in ieder geval nogmaals voor hun inbreng!

Voor wie graag deel wil nemen aan een volgende bloemenweidecursus: op de website staan de data van de volgende cursussen en de bijbehorende praktijkmiddagen.