Cruydt-Hoeck toch aan het spuiten?!?
vlinder flower
Cruydt-Hoeck toch aan het spuiten?!?

Cruydt-Hoeck toch aan het spuiten? Die werken toch ecologisch?

Geen paniek, we werken zeker nog steeds op ecologische wijze. Daarom zijn we dit jaar begonnen met het toedienen compostthee op onze teeltvelden. 

Een gezond bodemleven is van vitaal belang voor een gezonde teelt. Om meer kennis te krijgen van de bodem hebben we afgelopen jaar verschillende cursussen en voorlichtingsdagen bijgewoond en hebben we ons goed laten voorlichten door bodemspecialisten. Omdat we zoveel verschillende plantensoorten telen, zullen we dus ook verschillende maatregelen treffen om het bodemleven te stimuleren. Te denken valt aan het toedienen van compost, bladmulch, zo weinig mogelijk bodembewerking en dus ook compostthee. 

Compostthee is een extract van een goede compost die veel goede bacteriën bevat. Door deze compost aan te lengen met water en deze thee 24 uur lang te beluchten vermeerderen de goede bacteriën zich snel. Deze thee kan vervolgens over het land of over het gewas uitgegoten of gespoten worden, met een gieter, beregening of zoals in ons geval met een veldspuit. Compostthee is goed voor een beter bodemleven, een betere bodemstructuur en een gezonder gewas. Zo helpt Cruydt-Hoeck mee aan een herstellende landbouw.