Drie nieuwe mengsels in ontwikkeling
vlinder flower
Drie nieuwe mengsels in ontwikkeling

Drie nieuwe standaardmengsels in ontwikkeling

Cruydt-Hoeck werkt aan de ontwikkeling van drie nieuwe zadenmengsels. Het gaat om een weidevogelmengsel, een beweidingsmengsel met eetbare wilde bloemen voor paarden en andere grazers en een ‘eetbaar mengsel’ met allerlei eetbare planten voor mensen. De drie nieuwe mengsels worden ontwikkeld om algemeen toepasbaar te zijn in Nederland en nabije omstreken en zijn in de loop van dit jaar te bestellen. 

 

 

Weidevogelmengsel

Als je de weidevogels wilt helpen is ontwikkeling van meer kruidenrijk grasland van groot belang. Daarbij is het voor de vogels belangrijk dat de grondwaterstand voldoende hoog is en de weide niet tot weinig wordt bemest. Als de weide niet al te voedselrijk is groeien de bloemen er ook veel beter. Soms zitten er nog zaadjes van belangrijke bloemen in de grond, maar op veel plaatsen is dit helaas niet meer het geval. Dan helpen wij graag met de introductie van goede en passende wildebloemenzaden.

Beweidingsmengsel

Veel wilde bloemen bevatten vitamines en mineralen die goed zijn voor onze grazende huisdieren, of zijn gewoon lekker voor de variatie. Je kunt je grazer inscharen op stukjes bloemrijk grasland of de begroeiing maaien en hooien voor de dieren. Neem contact met ons op voor advies over de omvorming en ontwikkeling van jouw bloemrijk grasland.

Culinair bloemenmengsel

Eten uit de natuur is helemaal in. En hartstikke leuk. Voor iedereen die een eetbare tuin wil creëren, of mensen op excursie wil nemen voor een food walk langs eetbare wilde planten bieden we een mooie combinatie van planten voor in de stampot of om de salade mee te kruiden. Neem wel altijd een deskundige in de arm als je zelf wilde planten wilt gaan plukken en eten.