of zoek met behulp van filters
Filter

Plantpakketten voor biodiversiteit

Wil je graag iets doen voor wilde bijen, vlinders en andere insecten in je tuin? Met een plantpakket met wilde en inheemse planten creëer je een aantrekkelijke plek voor verschillende inheemse insecten. 12 planten voor 2 vierkante meter biodiversiteit in je eigen tuin. 

Hoe pas ik inheemse planten toe in de tuin?

Afhankelijk van de bodem en de locatie kun je inheemse planten toepassen, ook in de tuin. Weet je niet welke soorten geschikt zijn voor jouw plek? Wij hebben ze alvast bij elkaar gezet in een plantpakket. Een plek in de halfschaduw? Kies dan een Schaduw Hoeckje. Liever een aantal planten voor in potten en bakken, bijvoorbeeld voor een terras of balkon? We hebben er een plantpakket voor met 6 planten geschikt voor in potten en bakken.

Inheemse planten en klimaatadaptatie

Inheemse planten kunnen ook bijdragen aan klimaatadaptatie. Denk aan een gevelpakket voor een geveltuin - in de zon of in de schaduw. Een geveltuin neemt water op bij regen en gaat hittestress tegen.  Met een boomspiegelpakket (6 planten) maak je van elke boomspiegel een fijne plek voor verschillende dieren. Daarnaast werkt een groene boomspiegel ook tegen hittestress en neemt het water op bij regen.

Plantpakket met 12 planten
LR_Catalogus 2023 - Voorkant.jpg

Vind alles terug in onze catalogus, inclusief handleiding en handige tips


In onze Handleiding & catalogus 2022 vind je ons assortiment inheemse wilde bloemenzaden en mengsels, tips en alle informatie die je nodig hebt om van jouw bloemenweide een succes te maken.


PDF downloaden Bestellen
papierscheur.jpg
team-cruydt-hoeck.jpg

Cruydt-Hoeck is een inheemse zaden en plantenkwekerij met een missie: impact maken voor biodiversiteitsherstel

Inheemse planten van autochtone herkomst zijn het meest waardevol voor insecten. Op onze kwekerij kweken, oogsten en schonen we inheemse zaden van autochtone herkomst voor wildebloemenweides. Met meer dan 40 medewerkers, 50 hectare en meer dan 45 jaar ervaring is Cruydt-Hoeck dé leverancier voor jouw project waar biodiversiteit het doel is.
Waarom doen we wat we doen?
Biodiversiteit maakt leven mogelijk, zonder gaat niet. De biodiversiteit is essentieel voor het in stand houden van ecosystemen en daarmee een gezonde leefomgeving.
Hoe werken wij?
Genetische diversiteit en soortechtheid zijn heel belangrijk binnen ons proces. Zo hebben we niet alleen verschillende inheemse plantensoorten, maar proberen we ook diversiteit aan wilde genen te hebben en te houden.


Team Cruydt-Hoeck

Lees meer over ons ›
Slogan-Smal_ZWART.png