of zoek met behulp van filters
Filter
0
0-0 cm
400
Bovenstaande filters geven: 403 resultaten
Bovenstaande filters geven: 403 resultaten

Wat is het belang van inheemse planten?

De wilde planten die van oorsprong in Nederland voorkomen, voelen zich thuis in deze regio: ze zijn aangepast aan ons klimaat en onze bodems. Bovendien hebben veel van onze insecten een nauwe relatie met wilde bloemen. Ze delen een geschiedenis die miljoenen jaren teruggaat en zijn onderling van elkaar afhankelijk geworden.

Insecten zijn afhankelijk van één specifieke plantensoort

Veel insecten zijn, met name als larve, afhankelijk van een specifieke plantensoort of kleine groep planten voor de overleving. Ook wilde bijen zijn vaak zogenaamde specialisten en voeren hun jongen alleen het stuifmeel van één of een selecte groep wilde planten. Dat betekent niet dat je ze niet op andere bloemen kun aantreffen, maar daar drinken ze alleen nectar. Op deze manier zijn inheemse planten onontbeerlijk voor de biodiversiteit in een gebied.

Inheemse planten met een regionale afkomst

Plantensoorten die in onze regio inheems zijn, kunnen ook inheems zijn in delen van Europa waar een ander klimaat is: bijvoorbeeld warmer of droger. Planten passen zich over langere tijd genetisch aan, aan de regio waar ze groeien. Inheemse planten met een regionale afkomst zijn dus aangepast aan het klimaat in Nederland. Net als de wilde bijen, vlinders en andere insecten die hier leven. Zowel planten als insecten zijn volledig op elkaar afgestemd wanneer ze van oorsprong uit dezelfde regio komen.
Pas wilde bloemen en inheemse planten met een regionale afkomst toe in je tuin of in de openbare ruimte en lever samen met ons een substantiële bijdrage aan het vergroten van de biodiversiteit.

Bermooievaarsbek - Geranium pyrenaicum
Cruydt Hoeck Catalogus en Handleiding 2024-2025

Vind alles terug in onze catalogus, inclusief handleiding en handige tips

In onze Handleiding & catalogus 2024-2025 vind je ons sortiment inheemse wilde bloemenzaden en mengsels, tips en alle informatie die je nodig hebt om van jouw bloemenweide een succes te maken.

 Bestellen als papieren catalogus

Of meld je aan voor de nieuwsbrief, en ontvang de catalogus en handleiding direct als gratis PDF download Meld je aan en ontvang gratis als PDF

papierscheur.jpg
team-cruydt-hoeck.jpg

Cruydt-Hoeck is een inheemse zaden en plantenkwekerij met een missie: impact maken voor biodiversiteitsherstel

Inheemse planten van autochtone herkomst zijn het meest waardevol voor insecten. Op onze kwekerij kweken, oogsten en schonen we inheemse zaden van autochtone herkomst voor wildebloemenweides. Met meer dan 40 medewerkers, 50 hectare en meer dan 45 jaar ervaring is Cruydt-Hoeck dé leverancier voor jouw project waar biodiversiteit het doel is.
Waarom doen we wat we doen?
Biodiversiteit maakt leven mogelijk, zonder gaat niet. De biodiversiteit is essentieel voor het in stand houden van ecosystemen en daarmee een gezonde leefomgeving.
Hoe werken wij?
Genetische diversiteit en soortechtheid zijn heel belangrijk binnen ons proces. Zo hebben we niet alleen verschillende inheemse plantensoorten, maar proberen we ook diversiteit aan wilde genen te hebben en te houden.


Team Cruydt-Hoeck

Lees meer over ons ›
Slogan-Smal_ZWART.png