of zoek met behulp van filters
Filter
B1 Kleurrijk - tijdelijke natuur

april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
zonnige plek
droog
N2 Bijenmengsel - 1- & 2-jarige soorten

april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
zonnige plek
droog, vochtig

Beheer

Een begroeiing voor tijdelijke natuur hoeft in de zomer niet gemaaid te worden, maar kan het beste in de late winter (februari-maart) gemaaid en afgeharkt worden. Op deze manier kunnen de vogels er eerst nog winter-voedsel uit halen. De bodem mag bij het afharken plaatselijk iets beschadigd worden. Zo krijgen ook na het tweede jaar ook de éénjarige bloemen opnieuw een kans.
Je kunt jaarlijks een derde van de bloemenweide oppervlakkig doorwoelen, waardoor de bloemenweide steeds verschillende stadia heeft en daarmee meer biodiversiteit. Doorwoelen kan met een frees of cultivator. Indien je de vegetatie alleen maait, zullen de één- en tweejarige soorten verdwijnen.
B1 - ruderaal mengsel voor tijdelijke natuur
Cruydt Hoeck Catalogus en Handleiding 2024-2025

Vind alles terug in onze catalogus, inclusief handleiding en handige tips

In onze Handleiding & catalogus 2024-2025 vind je ons sortiment inheemse wilde bloemenzaden en mengsels, tips en alle informatie die je nodig hebt om van jouw bloemenweide een succes te maken.

 Bestellen als papieren catalogus

Of meld je aan voor de nieuwsbrief, en ontvang de catalogus en handleiding direct als gratis PDF download Meld je aan en ontvang gratis als PDF

papierscheur.jpg
team-cruydt-hoeck.jpg

Cruydt-Hoeck is een inheemse zaden en plantenkwekerij met een missie: impact maken voor biodiversiteitsherstel

Inheemse planten van autochtone herkomst zijn het meest waardevol voor insecten. Op onze kwekerij kweken, oogsten en schonen we inheemse zaden van autochtone herkomst voor wildebloemenweides. Met meer dan 40 medewerkers, 50 hectare en meer dan 45 jaar ervaring is Cruydt-Hoeck dé leverancier voor jouw project waar biodiversiteit het doel is.
Waarom doen we wat we doen?
Biodiversiteit maakt leven mogelijk, zonder gaat niet. De biodiversiteit is essentieel voor het in stand houden van ecosystemen en daarmee een gezonde leefomgeving.
Hoe werken wij?
Genetische diversiteit en soortechtheid zijn heel belangrijk binnen ons proces. Zo hebben we niet alleen verschillende inheemse plantensoorten, maar proberen we ook diversiteit aan wilde genen te hebben en te houden.


Team Cruydt-Hoeck

Lees meer over ons ›
Slogan-Smal_ZWART.png