of zoek met behulp van filters
Filter
B1 Kleurrijk - tijdelijke natuur

april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober
zonnige plek
droog
N2 Bijenmengsel - 1- & 2-jarige soorten

april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november
zonnige plek
droog, vochtig

Beheer

Een begroeiing voor tijdelijke natuur hoeft in de zomer niet gemaaid te worden, maar kan het beste in de late winter (februari-maart) gemaaid en afgeharkt worden. Op deze manier kunnen de vogels er eerst nog winter-voedsel uit halen. De bodem mag bij het afharken plaatselijk iets beschadigd worden. Zo krijgen ook na het tweede jaar ook de éénjarige bloemen opnieuw een kans.
Je kunt jaarlijks een derde van de bloemenweide oppervlakkig doorwoelen, waardoor de bloemenweide steeds verschillende stadia heeft en daarmee meer biodiversiteit. Doorwoelen kan met een frees of cultivator. Indien je de vegetatie alleen maait, zullen de één- en tweejarige soorten verdwijnen.
B1 - ruderaal mengsel voor tijdelijke natuur

Vind alles terug in onze catalogus, inclusief handleiding en handige tips


In onze Handleiding & catalogus 2022 vind je ons assortiment inheemse wilde bloemenzaden en mengsels, tips en alle informatie die je nodig hebt om van jouw bloemenweide een succes te maken.


PDF downloaden Bestellen

Samen werken aan meer biodiversiteit

Biodiversiteitsherstel werkt! Steeds weer zien we dat als we planten terugbrengen, dieren vanzelf volgen. Het is opwindend, inspirerend en motiverend om zo steeds meer bij te dragen aan biodiversiteitsherstel.

Tegelijk kunnen we niet zomaar alles overal zaaien en planten. De juiste planten op de juiste plaats, met daaraan gekoppeld het juiste beheer. Dit is essentieel voor ecologisch herstel, in plaats van onbedoelde schade aan te brengen aan onze natuurlijke populaties.


Jojanneke Bijkerk & Jasper Helmantel

Lees meer over ons ›