Alles voor je (natuurrijke) tuin


Vind inspiratie en handige adviezen voor een natuurrijke tuin vol leven. Ga jij voor een wildebloemenweide? Of heb je liever een border met inheemse planten? We helpen je graag! In onze webshop vind je een passend bloemenweidemengsel en plantensoorten voor jouw grondsoort en locatie. Te bestellen als zadenmengsels, losse zaden of als planten. Met een beetje geduld kun je straks genieten van bloeiende wilde bloemen en bijbehorende wilde bijen, vlinders en vogels! 

M6 Bloeiende voegen

Zadenmengsels voor een bloeiende bestrating.

Ontdek hier

N3 Bijenmengsel - zware grond

Kleurrijk zadenmengsel met de beste insectenplanten voor kleigrond.

Ontdek hier

N1 Bijenmengsel - lichte grond

Bloemenweidemengsel met nectarplanten voor wilde bijen en vlinders

Ontdek hier

Hoeckje biodiversiteit

Wil je ook iets doen voor biodiversiteitsherstel? Meer wilde bijen en vlinders in je tuin? Met onze plantpakketten voeg je eenvoudig twee vierkante meter biodiversiteit toe aan je tuin. Heb je geen tuin? Met ons boomspiegelpakket creëer je een bloemrijke boomspiegel. Ook hebben we plantpakket met zes planten voor in potten en bakken op het terras of balkon.

Meer leven in je tuin

Hoe breng je meer leven in je tuin? Het antwoord is net zo eenvoudig als complex. De relatie tussen wilde planten, bodem, insecten, vogels en andere dieren is als een interactief web. Ieder dier en iedere plant heeft zijn eigen behoeftes, afhankelijkheden of dient weer als voedsel voor de ander.

Lees meer


Waarom inheemse en autochtone zaden en planten?

Wanneer je de biodiversiteit wilt versterken gebruik dan inheemse autochtone zaden en planten. Deze planten zijn aangepast aan Nederlandse omstandigheden en hebben de perfecte match met onze insecten

Lees meer


LR_Catalogus 2023 - Voorkant.jpg

Vind alles terug in onze catalogus, inclusief handleiding en handige tips


In onze Handleiding & catalogus 2022 vind je ons assortiment inheemse wilde bloemenzaden en mengsels, tips en alle informatie die je nodig hebt om van jouw bloemenweide een succes te maken.


PDF downloaden Bestellen
papierscheur.jpg
team-cruydt-hoeck.jpg

Cruydt-Hoeck is een inheemse zaden en plantenkwekerij met een missie: impact maken voor biodiversiteitsherstel

Inheemse planten van autochtone herkomst zijn het meest waardevol voor insecten. Op onze kwekerij kweken, oogsten en schonen we inheemse zaden van autochtone herkomst voor wildebloemenweides. Met meer dan 40 medewerkers, 50 hectare en meer dan 45 jaar ervaring is Cruydt-Hoeck dé leverancier voor jouw project waar biodiversiteit het doel is.
Waarom doen we wat we doen?
Biodiversiteit maakt leven mogelijk, zonder gaat niet. De biodiversiteit is essentieel voor het in stand houden van ecosystemen en daarmee een gezonde leefomgeving.
Hoe werken wij?
Genetische diversiteit en soortechtheid zijn heel belangrijk binnen ons proces. Zo hebben we niet alleen verschillende inheemse plantensoorten, maar proberen we ook diversiteit aan wilde genen te hebben en te houden.


Team Cruydt-Hoeck

Lees meer over ons ›
Slogan-Smal_ZWART.png

Samen komen we verder!

We willen bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit en het ecologisch herstel in Nederland. Maar dit kunnen we alleen in samenwerking met anderen. Daarom werken we continue samen met partners om natuurlijke bloemenweides te verwezenlijken.

Lees meer over partners ›