In verband met problemen bij PostNL i.c.m. het warme weer, versturen we deze week geen planten in pot.

Alles voor je (natuurrijke) tuin


Vind inspiratie en handige adviezen voor een natuurrijke tuin vol leven. Ga jij voor een wildebloemenweide? Of heb je liever een border met inheemse planten? We helpen je graag! In onze webshop vind je een passend bloemenweidemengsel en plantensoorten voor jouw grondsoort en locatie. Te bestellen als zadenmengsels, losse zaden of als planten. Met een beetje geduld kun je straks genieten van bloeiende wilde bloemen en bijbehorende wilde bijen, vlinders en vogels! 

M6 Bloeiende voegen

Zadenmengsels voor een bloeiende bestrating.

Ontdek hier

N3 Bijenmengsel - zware grond

Kleurrijk zadenmengsel met de beste insectenplanten voor kleigrond.

Ontdek hier

O2 Onderbegroeiing - tuin

Bloemenweidemengsel voor in de schaduw

Ontdek hier

Ontdek zadenpakketten

Leuk als cadeau voor Moederdag, een verjaardag of zomaar omdat iemand het verdient. Liever zelf houden? Dat kan natuurlijk ook! In een cadeau pakket zitten 5 luxe zakje zaden van inheemse en wilde planten.

Hoeckje biodiversiteit

Wil je ook iets doen voor biodiversiteitsherstel? Meer wilde bijen en vlinders in je tuin? Met onze plantpakketten voeg je eenvoudig twee vierkante meter biodiversiteit toe aan je tuin. Heb je geen tuin? Met ons boomspiegelpakket creëer je een bloemrijke boomspiegel. Ook hebben we plantpakket met zes planten voor in potten en bakken op het terras of balkon.


Ontdek plantpakketten

Meer leven in je tuin

Hoe breng je meer leven in je tuin? Het antwoord is net zo eenvoudig als complex. De relatie tussen wilde planten, bodem, insecten, vogels en andere dieren is als een interactief web. Ieder dier en iedere plant heeft zijn eigen behoeftes, afhankelijkheden of dient weer als voedsel voor de ander.

Lees meer


Waarom inheemse en autochtone zaden en planten?

Wanneer je de biodiversiteit wilt versterken gebruik dan inheemse autochtone zaden en planten. Deze planten zijn aangepast aan Nederlandse omstandigheden en hebben de perfecte match met onze insecten

Lees meer


Vind alles terug in onze catalogus, inclusief handleiding en handige tips


In onze Handleiding & catalogus 2022 vind je ons assortiment inheemse wilde bloemenzaden en mengsels, tips en alle informatie die je nodig hebt om van jouw bloemenweide een succes te maken.


PDF downloaden Bestellen

Onze droom is meer biodiversiteit creëren met bloemrijke vegetaties voor plant, dier en mens

Biodiversiteitsherstel werkt! Steeds weer zien we dat als we planten terugbrengen, dieren vanzelf volgen. Het is opwindend, inspirerend en motiverend om zo steeds meer bij te dragen aan biodiversiteitsherstel.

Tegelijk kunnen we niet zomaar alles overal zaaien en planten. De juiste planten op de juiste plaats, met daaraan gekoppeld het juiste beheer. Dit is essentieel voor ecologisch herstel, in plaats van onbedoelde schade aan te brengen aan onze natuurlijke populaties.


Jojanneke Bijkerk & Jasper Helmantel

Lees meer over ons ›

Samen komen we verder!

We willen bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit en het ecologisch herstel in Nederland. Maar dit kunnen we alleen in samenwerking met anderen. Daarom werken we continue samen met partners om natuurlijke bloemenweides te verwezenlijken.

Lees meer over partners ›