Nieuwe mengsels voor 2018

In 2018 voegen we drie standaard zadenmengsels toe aan ons sortiment. Met een ‘Weidevogelmengsel’ helpen we u bloemrijkgrasland te creëren voor weidevogels. Van ons ‘Beweidingsmengsel Paardengeluk’ worden uw paarden en andere hoefdieren reuzeblij en met ons ‘Culinair bloemenmengsel’ is er ook een lekker hapje voor uzelf. Vanaf 2018 vindt u ze in onze webshop 

WV Weidevogelgeluk
Bloemenweidemengsel voor boerenlandvogels
Als u de weidevogels wilt helpen is ontwikkeling van meer kruidenrijk grasland van groot belang. Daarbij is het voor de vogels belangrijk dat de grondwaterstand voldoende hoog is en de weide minder wordt bemest. Als de weide niet al te voedselrijk is groeien de bloemen er ook veel beter. Soms zitten er nog zaadjes van belangrijke bloemen in de grond, maar op veel plaatsen is dit helaas niet meer het geval. Dan helpen wij graag met de introductie van goede en passende wildebloemenzaden. 

BW1 Paardengeluk
Beweidingsmengsel inheemse kruiden
Veel wilde bloemen bevatten vitamines en mineralen die goed zijn voor onze grazende huisdieren, of zijn gewoon lekker voor de variatie. U kunt uw grazer inscharen op stukjes bloemrijk grasland of de begroeiing maaien en hooien voor de dieren. Neem contact met ons op voor advies over de omvorming en ontwikkeling van uw bloemrijk grasland. 

C1 Eetbaar mengsel
Voor culinaire avonturen
Eten uit de natuur is helemaal in. En hartstikke leuk. Voor iedereen die een eetbare tuin wil creëren, of mensen op excursie wil nemen voor een food walk langs eetbare wilde planten bieden we een mooie combinatie van planten voor in de stampot of om de salade mee te kruiden. Neem wel altijd een deskundige in de arm als u zelf wilde planten wilt gaan plukken en eten. 

Speciaalmengsels, Mengsels op maat. 
Naast onze standaard zadenmengsels stellen onze specialisten natuurlijk ook graag ‘mengsels op maat’ voor u samen. Geheel afgestemd op uw wensen en de mogelijkheden binnen uw project.

Advies nodig?

Klik hier voor het bloemenweide stappenplan. Kom je er niet uit? Neem dan contact op en vraag het een adviseur.

Andere blog/nieuws artikelen

Blog
Planten waar slakken niet van houden
13 juni 2024
Blog, Project, Over Cruydt-Hoeck
Fryske Siedmingsels
10 juni 2024
Blog, Advies
Wel of niet maaien in mei?
2 mei 2024
Cruydt-Hoeck Kennisdag 2024
18 april 2024
Blog, Over Cruydt-Hoeck, Evenementen
Bezoek onze open dag!
1 april 2024
Wild en inheems voor meer biodiversiteit
1 december 2023
Over Cruydt-Hoeck, In de media
Cruydt-Hoeck bij BinnensteBuiten
20 oktober 2023
Advies, In de media
Biodiversiteit stimuleren?
11 oktober 2023
Blog, In het zonnetje
Composieten
1 juni 2023
Over Cruydt-Hoeck, Evenementen
13 mei BROED - Biodiversiteitsfestival
1 mei 2023
Genomineerd voor de Koperen Oliekan
31 maart 2023
Blog, Project
Inheems gevelpakket i.s.m. Stichting Steenbreek
8 februari 2023