Nieuws van de kwekerij

Online inheemse wilde bloemen zaden, planten en bloemenweide mengsels bestellen. Je krijgt het pakketje gewoon thuis in de bus. Ben je nieuwsgierig hoe dit pakketje samen gesteld wordt? Lees dan vooral deze blog. Ondanks dat je een bloemenweide het jaar rond kunt zaaien kennen we bij Cruydt-Hoeck toch een echte piek in het voorjaar. Onze wilde bloemen akkers zijn weer bij gekomen van de winter en begaanbaar voor nieuwe teelten. Door de eerste zonnestralen krijgt iedereen 'tuinkriebels' en wil weer lekker aan de gang met mooie inheemse planten in de tuin. 

Op onze teeltvelden 
Zodra de teeltvelden weer begaanbaar zijn in het voorjaar willen Jakob en Hendrikus het land op. Het is belangrijk niet te snel aan de slag te willen op het land, je loopt het risico dat je stuctuurschade aanbrengt wanneer de grond te nat is. Er is altijd voldoende werk. Voordat we onze akkers op gaan worden alle machines technisch na gekeken. Maar gelukkig is het weer zover. Er is inmiddels gestart met het afmaaien van groenbemesters die we binnenkort gaan onderwerken.

Nog meer wilde bloemenzaden
Goed nieuws. Onze teeltvelden breiden uit en precies voor de deur.Check het filmpje van Jasper om te horen hoe we dit nu nog stukje grasland om gaan toveren in een wilde planten paradijs.Kwekerij

Er is genoeg te doen op de kwekerij. Jeanette is de plugjes aan het zaaien, die we later op het land kunnen uitplanten. De grond op de kwekerij is een stuk droger an veel van de lager gelegen teeltvelden. In de zomer is dat een nadeel en droogt de grond sneller uit, maar in het voorjaar is Louis hier toch lekker aan de slag. Alle plantbedden netjes maken, bestaande teelten vrij maken van ongewenste kruiden en nieuwe plantbedden voorbereiden op hun planten van komend seizoen. 

Wilde planten online bestellen
Naast onze wilde bloemenzaden en mengsels kun je ook online wilde planten bestellen . (www.deheliant.nl) Iris is in het voorjaar vooral bezig met het verwerken van alle online bestellingen van wilde planten. Zo worden ze zo compact mogelijk verstuurd en wordt er enkel gebruikt gemaakt van natuurlijk vulmateriaal (hooi) , mooie bijkomstigheid is dat het ook nog erg lekker ruikt. Oh! En nu jullie dit toch lezen, pak je planten direct na ontvangst uit zodat ze weer licht en lucht hebben. Daarnaast heeft Iris alle planten vanuit de tunnelkassen verhuisd naar buiten. Inheemse planten zijn veel sterker en bestand tegen nachtvorst, in de tunnelkassen groeien ze te snel. Het is belangrijk om wilde planten dicht bij hun natuurlijke situatie te kweke Ze staan dus al allemaal lekker met hun neusjes in de zon. 

Op kantoor
Hoe zorg je voor de juiste zaden om de juiste plek. Onze website, catalogus en handleiding staat vol informatie voor het aanleggen van een bloemenweide. Door je goed voor te bereiden en een beetje hulp van onze mengselwijzer kan iedereen het juiste mengsel kiezen en online bestellen. Voor complexe gebieden, landschappen en openbare ruimte wordt er vaak gebruikt gemaakt van een bloemenweide adviseur. Deze kan aan de hand van foto's, een projectomschrijving of een afspraak op locatie een advies uitbrengen. Vaak wordt er ook advies te gegeven over de juiste aanleg en beheer van een bloemenweide. Op dit moment hebben wij 5 Adviseurs , Thijs Gabrielle, Martijn, Roelof Jan en Anita. Diana en Anky ontfermen zich over de telefoon, administratieve afhandeling van weborders en onze bedrijfsadministratie. 

Inpakken maar
Dymphy en Karl verzamelen alle orders, wegen de zaden af en maken alle pakketjes klaar voor verzending. Naast onze zakjes met standaard hoeveelheden en vaste bloemenweide mengsels verkopen we ook zaden in losse grammen en mengels op maat. Al deze handelingen zijn handwerk en erg arbeidsintensief. Ook dit voorjaar worden er dagelijks veel pakketjes verzonden. 

Bestel je bloemenweide online
Het is nooit te laat om een bloemenweide in te zaaien. Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje in onze webshop en laat je inspireren door onze schitterende bloemenweides. Draag een steentje bij en verbeter de biodiversiteit in je eigen leefomgeving door te kiezen voor inheemse wilde planten.

Advies nodig?

Klik hier voor het bloemenweide stappenplan. Kom je er niet uit? Neem dan contact op en vraag het een adviseur.

Andere blog/nieuws artikelen

Blog, Over Cruydt-Hoeck, In de media
We komen al een heel eind als iedereen in zijn tuin twee à drie wilde bloemen plant
14 juni 2024
Blog
Planten waar slakken niet van houden
13 juni 2024
Blog, Project, Over Cruydt-Hoeck
Fryske Siedmingsels
10 juni 2024
Blog, Advies
Wel of niet maaien in mei?
2 mei 2024
Cruydt-Hoeck Kennisdag 2024
18 april 2024
Blog, Over Cruydt-Hoeck, Evenementen
Bezoek onze open dag!
1 april 2024
Wild en inheems voor meer biodiversiteit
1 december 2023
Over Cruydt-Hoeck, In de media
Cruydt-Hoeck bij BinnensteBuiten
20 oktober 2023
Advies, In de media
Biodiversiteit stimuleren?
11 oktober 2023
Blog, In het zonnetje
Composieten
1 juni 2023
Over Cruydt-Hoeck, Evenementen
13 mei BROED - Biodiversiteitsfestival
1 mei 2023
Genomineerd voor de Koperen Oliekan
31 maart 2023