Cruydt-Hoeck op de Floriade

We zijn al maanden aan het voorbereiden voor de Floriade; dé wereldtuinbouwtentoonstelling die slechts één keer in de tien jaar in Nederland plaatsvindt. Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 kun je de zevende tentoonstelling bekijken in Almere. Tijdens de Floriade presenteren groene experts uit alle delen van de wereld hun oplossingen om steden mooier en duurzamer te maken. Cruydt-Hoeck levert advies en inheemse zaden en planten aan de tentoonstelling. Jasper Helmantel legt in deze blog uit wat Floriade voor Cruydt-Hoeck betekent. 

Floriade expo 2022 

Dit jaar is het thema ‘Growing Green Cities’. Tijdens deze editie tonen 400 deelnemers – zowel nationaal als internationaal – hun nieuwe groene oplossingen en toepassingen om steden duurzamer te maken op een terrein van 60 hectare. Hierbij kun je denken aan hypermoderne zonnedakpannen tot verticale geveltuinen en natuurlijk de toepassing van inheemse wilde planten. Na de tentoonstelling wordt het Floriade-park verder ontwikkeld tot een woonwijk. 

Een eiland met ongekende diversiteit 

Jasper Helmantel: “Utopia is het schiereiland van Floriade. De curator van Utopia – Xavier San Giorgi – laat samen met stichting Weerwoud op het eiland zien hoe mooi het is om wilde planten toe te passen in het openbaar groen. Op de oostkant van Utopia is de inzending van Wilde Weelde waar wij als Cruydt-Hoeck zeer nauw bij betrokken zijn. Deze inzending wordt zeer natuurrijk en zit vol van leven voor mens, plant en dier. Wij laten oplossingen voor klimaatproblemen zien wat je in je eigen tuin kunt toepassen, zoals biodiversiteitsherstel en een goede waterinfiltratie. Het wordt een hele gave inzending en het is zeker een bezoek waard. Na de Floriade zal het schiereiland Utopia als wandelgebied onderdeel blijven van de woonwijk.”

Floriade als podium voor wilde planten 

“Ik wil mensen graag in verbinding brengen met inheemse planten”, legt Jasper uit. “Ik wil hen laten zien wat er mogelijk is met inheemse planten en hen inspireren om de biodiversiteit te herstellen. Floriade is daarvoor een belangrijk podium. Ruim 2 miljoen bezoekers kunnen via de tentoonstelling kennis maken met inheemse planten en biodiversiteitsherstel. Ik vind het dan ook ontzettend gaaf om bij zo’n project betrokken te zijn.” 

Waar vind je Cruydt-Hoeck nog meer? 

Naast de inzending van Wilde Weelde en het schiereiland Utopia zijn inheemse planten van Cruydt-Hoeck ook te vinden bij de inzendingen van boomkwekerij Van den Berk, Garden of Peace, Future Classics en Cultuurgroep Rozen. Bovendien heeft Cruydt-Hoeck zaden geleverd aan het groenteam die het hele Floriade-park maakt. Meer informatie vind je op www.floriade.com en www.wildeweelde.nl/floriade.
Advies nodig?

Klik hier voor het bloemenweide stappenplan. Kom je er niet uit? Neem dan contact op en vraag het een adviseur.

Andere blog/nieuws artikelen

Blog, Project
23 september 2022
Blog, Advies
14 september 2022
Blog, Advies, Over Cruydt-Hoeck
3 september 2022
Blog, Advies, Onderzoek
31 augustus 2022
Blog, Project
31 augustus 2022
Onderzoek, Project
28 augustus 2022
Blog, Advies
23 augustus 2022
16 augustus 2022
Blog, Advies
15 augustus 2022
Blog, Advies
14 augustus 2022
Blog
16 juni 2022
Over Cruydt-Hoeck
1 juni 2022