Alles voor een bloeiend buitengebied

In het 'buitengebied' komen natuur en cultuur samen. In onze visie zijn natuur en voedselproductie geen tegenpolen maar ligt de toekomst van het buitengebied in een fijnmazige vervlechting van natuurlijke processen en voedselproductie waarin ruimte is voor natuur en boer. 

Hier liggen grote uitdagingen waarmee wij samen met u graag aan de slag gaan. Vaak is de oplossing eenvoudiger dan we denken. Steeds weer zien we dat als we de inheemse wilde planten terugbrengen in een gebied dat dan de vogels, vlinders en insecten ook weer terugkomen. 

Biodiversiteit op en rond de boerderij

Steeds meer boeren willen aan de slag met biodiversiteitsherstel, maar het voelt vaak als een grote stap om weiland of akkerland uit productie te nemen in te zaaien met inheemse wilde bloemen. Begin daarom met kleine stapjes en benut de mogelijkheden die er al zijn zonder de agrarische bedrijfsvoering al te veel te verstoren. Rondom boerderijen zijn vaak veel kansen om de biodiversiteit te verbeteren. Zo doe je ervaring op en zul je ervaren dat biodiversiteit juist ingezet kan worden als een belangrijk onderdeel van een toekomstgerichte boerderij.
 
- Rondom woonhuis en erf zijn vaak allerlei hoekjes voor wilde planten.
- Langs slootkanten en oprijlanen kun je de vegetatie laten groeien en in bloei laten komen. 
- In boomgaard en of in oude paardenbak kunnen bloemrijke grasland aangelegd worden. 
- Kuilbulten kun je met éénjarigen inzaaien.
- Op overhoeken of slechte stukken land  kun je poelen en plas-dras aanleggen.
- Op allerlei plekken zijn gemengde hagen en vogelbosjes aan te planten.

De juiste planten op de juiste plek

Wij stellen graag speciaalmengsels voor u samen die zijn afgestemd op uw specifieke wensen en omstandigheden van de in te zaaien locatie. Met name in het buitengebied willen we floravervalsing ten allen tijde voorkomen. We denken graag met u mee in welke soorten geschikt zijn, zodat de kans op succes vergroot wordt.

Lees meer

Biodiversiteit op de boerderij

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Link

Bloemrijke dijken zijn veilige dijken

De vele kilometers dijk die we in Nederland kennen zijn veelal begroeid met gras en worden ook zo beheerd. Toch heeft een diversiteit aan inheemse planten verschillende voordelen. Een bloemrijke dijk erodeert namelijk minder snel. Daarnaast blijft de zode beter op z'n plek door goed maaibeheer. 

Lees meer

Vind alles terug in onze catalogus, inclusief handleiding en handige tips


In onze Handleiding & catalogus 2022 vind je ons assortiment inheemse wilde bloemenzaden en mengsels, tips en alle informatie die je nodig hebt om van jouw bloemenweide een succes te maken.


PDF downloaden Bestellen

Onze droom is meer biodiversiteit creëren met bloemrijke vegetaties voor plant, dier en mens

Biodiversiteitsherstel werkt! Steeds weer zien we dat als we planten terugbrengen, dieren vanzelf volgen. Het is opwindend, inspirerend en motiverend om zo steeds meer bij te dragen aan biodiversiteitsherstel.

Tegelijk kunnen we niet zomaar alles overal zaaien en planten. De juiste planten op de juiste plaats, met daaraan gekoppeld het juiste beheer. Dit is essentieel voor ecologisch herstel, in plaats van onbedoelde schade aan te brengen aan onze natuurlijke populaties.


Jojanneke Bijkerk & Jasper Helmantel

Lees meer over ons ›

Samen komen we verder!

We willen bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit en het ecologisch herstel in Nederland. Maar dit kunnen we alleen in samenwerking met anderen. Daarom werken we continue samen met partners om natuurlijke bloemenweides te verwezenlijken.

Lees meer over partners ›