Alles voor een bloeiend buitengebied

In het buitengebied komen natuur en cultuur samen. In onze visie zijn natuur en voedselproductie geen tegenpolen maar ligt de toekomst van het buitengebied in een fijnmazige vervlechting van natuurlijke processen en voedselproductie waarin ruimte is voor natuur en boer. 

Hier liggen grote uitdagingen waarmee wij samen met u graag aan de slag gaan. Vaak is de oplossing eenvoudiger dan we denken. Steeds weer zien we dat als we de inheemse wilde planten terugbrengen in een gebied dat dan de vogels, vlinders en insecten ook weer terugkomen. 

Nieuw! Gemeentemengsels

Een passend bloemenmengsel voor uw gemeente in Nederland, met karakteristieke gebiedseigen flora en afgestemd op de lokale bodemeigenschappen.

Lees meer

Neem contact op voor uw gebiedseigen gemeentemengsel: [email protected] of 0516 - 44 11 44

Bloemrijke dijken zijn veilige dijken

De vele kilometers dijk die we in Nederland kennen zijn veelal begroeid met gras en worden ook zo beheerd. Toch heeft een diversiteit aan inheemse planten verschillende voordelen. Een bloemrijke dijk erodeert namelijk minder snel. Daarnaast blijft de zode beter op z'n plek door goed maaibeheer. 

Lees meer

Natuurgebied en natuurherstel

Het herintroduceren van plantensoorten die historisch gezien voorkwamen in een (natuur)gebied. En het herstellen van bloemrijkdom in een gebied. 

We raden aan eerst te kijken naar de bestaande vegetatie en plek. Is inzaaien toch noodzakelijk? We komen graag met u in contact voor de mogelijkheden.

Lees meer

De juiste planten op de juiste plek

Wij stellen graag speciaalmengsels voor u samen die zijn afgestemd op uw specifieke wensen en omstandigheden van de in te zaaien locatie. Met name in het buitengebied willen we floravervalsing ten allen tijde voorkomen. We denken graag met u mee in welke soorten geschikt zijn, zodat de kans op succes vergroot wordt.

Lees meer

LR_Catalogus 2023 - Voorkant.jpg

Vind alles terug in onze catalogus, inclusief handleiding en handige tips


In onze Handleiding & catalogus 2022 vind je ons assortiment inheemse wilde bloemenzaden en mengsels, tips en alle informatie die je nodig hebt om van jouw bloemenweide een succes te maken.


PDF downloaden Bestellen
papierscheur.jpg
team-cruydt-hoeck.jpg

Cruydt-Hoeck is een inheemse zaden en plantenkwekerij met een missie: impact maken voor biodiversiteitsherstel

Inheemse planten van autochtone herkomst zijn het meest waardevol voor insecten. Op onze kwekerij kweken, oogsten en schonen we inheemse zaden van autochtone herkomst voor wildebloemenweides. Met meer dan 40 medewerkers, 50 hectare en meer dan 45 jaar ervaring is Cruydt-Hoeck dé leverancier voor jouw project waar biodiversiteit het doel is.
Waarom doen we wat we doen?
Biodiversiteit maakt leven mogelijk, zonder gaat niet. De biodiversiteit is essentieel voor het in stand houden van ecosystemen en daarmee een gezonde leefomgeving.
Hoe werken wij?
Genetische diversiteit en soortechtheid zijn heel belangrijk binnen ons proces. Zo hebben we niet alleen verschillende inheemse plantensoorten, maar proberen we ook diversiteit aan wilde genen te hebben en te houden.


Team Cruydt-Hoeck

Lees meer over ons ›
Slogan-Smal_ZWART.png

Samen komen we verder!

We willen bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit en het ecologisch herstel in Nederland. Maar dit kunnen we alleen in samenwerking met anderen. Daarom werken we continue samen met partners om natuurlijke bloemenweides te verwezenlijken.

Lees meer over partners ›