Verdubbel je impact, deel met een ander

Samen aan de slag om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen.

Gratis zaden bij een plantpakket

Van 26 maart tot en met 1 april krijg je een gratis zakje inheemse zaden bij aankoop van een plantpakket bij Cruydt-Hoeck. Een inheems zadenmengsel met één- en meerjarige plantensoorten, voor twee vierkante meter bloemenweide.

Wil je het verhaal van het belang van inheemse planten doorgeven? Geef het bloemenweidemengsel aan een vriend, buur of familielid. Liever nog meer vlinders in je eigen tuin? Dat mag natuurlijk ook :)

Bestel een plantpakket

De natuur in balans kent geen plagen

In de natuur heeft alles een vijand. Vogels eten rupsen, wespen eten muggen, lieveheersbeestjes eten bladluizen en zo heeft elk diertje één of meerdere vijanden. 

Maak jouw tuin aantrekkelijk voor veel verschillende dieren zoals insecten, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren. Zo zullen er altijd natuurlijke vijanden aangetrokken worden. Samen zorgen ze er voor dat er voor iedereen ruimte is, maar niets uitgroeit tot een plaag.

Hoe je dat doet? Een natuurrijke tuin is divers!

Creëer zon en schaduw hoekjes, zorg voor natte (een poel, vijver of bak water) en droge plekken en voeg inheemse planten en misschien een boom of struik toe. 

In elke tuin een Hoeckje Biodiversiteit

Vergroot het leefgebied van vlinders, bijen en vogels door inheemse planten toe te voegen aan je tuin. Voor die toepassing hebben we plantpakketten ontwikkelt met 12 nectar- en waardplanten voor 2 vierkante meter wilde tuin. 


Ontdek plantpakketten

Minder hittestress en betere wateropname

Ga tegels wippen voor een geveltuin en een boomspiegel! Zo kan water opgenomen worden in de bodem en gaat het niet naar het riool. Groene gevels en boomspiegels worden ook minder heet dan tegels op een hete zomerdag. Met inheemse planten creëer je óók een waardevolle plek voor vlinders en bijen. 

Over Cruydt-Hoeck

Cruydt-Hoeck is een inheemse zaden en plantenkwekerij met een missie: impact maken voor biodiversiteitsherstel.

Biodiversiteit maakt leven mogelijk, zonder gaat niet. De biodiversiteit is essentieel voor het in stand houden van ecosystemen en daarmee een gezonde leefomgeving. Maar: De biodiversiteit staat ernstig onder druk. Door als maatschappij biodiversiteitsverlies om te buigen naar biodiversiteitsherstel blijft het leven op onze planeet vol houdbaar. Cruydt-Hoeck wil hierin verantwoordelijkheid nemen en substantieel bijdragen.

 Inheemse planten toevoegen werkt! In veel projecten zien we dat insecten binnen drie jaar in aantal en soorten explosief toenemen. Van alleen zweefvliegen en akkerhommels, naar verschillende soorten wilde bijen en vlinders en veel insectenetende vogels.

Op onze natuurvriendelijke kwekerij en samen met onze teeltpartners telen we inheemse zaden en wilde planten. Om toe te passen in tuinen, parken en bermen.

Meer ruimte? Zaai een bloemenweide vanaf 15 vierkante meterEen bloemenweide zaaien doe je zo


1. Verwijder de bestaande vegetatie

2. Meng het zakje zaden met een emmer zand

3. Strooi het zand-zadenmengsel gelijkmatig uit

Wacht en geniet! 

LR_Catalogus 2023 - Voorkant.jpg

Vind alles terug in onze catalogus, inclusief handleiding en handige tips


In onze Handleiding & catalogus 2022 vind je ons assortiment inheemse wilde bloemenzaden en mengsels, tips en alle informatie die je nodig hebt om van jouw bloemenweide een succes te maken.


PDF downloaden Bestellen
papierscheur.jpg
team-cruydt-hoeck.jpg

Cruydt-Hoeck is een inheemse zaden en plantenkwekerij met een missie: impact maken voor biodiversiteitsherstel

Inheemse planten van autochtone herkomst zijn het meest waardevol voor insecten. Op onze kwekerij kweken, oogsten en schonen we inheemse zaden van autochtone herkomst voor wildebloemenweides. Met meer dan 40 medewerkers, 50 hectare en meer dan 45 jaar ervaring is Cruydt-Hoeck dé leverancier voor jouw project waar biodiversiteit het doel is.
Waarom doen we wat we doen?
Biodiversiteit maakt leven mogelijk, zonder gaat niet. De biodiversiteit is essentieel voor het in stand houden van ecosystemen en daarmee een gezonde leefomgeving.
Hoe werken wij?
Genetische diversiteit en soortechtheid zijn heel belangrijk binnen ons proces. Zo hebben we niet alleen verschillende inheemse plantensoorten, maar proberen we ook diversiteit aan wilde genen te hebben en te houden.


Team Cruydt-Hoeck

Lees meer over ons ›
Slogan-Smal_ZWART.png

Samen komen we verder!

We willen bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit en het ecologisch herstel in Nederland. Maar dit kunnen we alleen in samenwerking met anderen. Daarom werken we continue samen met partners om natuurlijke bloemenweides te verwezenlijken.

Lees meer over partners ›