of zoek met behulp van filters
Filter

Plantenpakketten voor biodiversiteit

Wil je graag iets doen voor wilde bijen, vlinders en andere insecten in je tuin? Met een plantenpakket met wilde en inheemse planten creëer je een aantrekkelijke plek voor verschillende inheemse insecten. 12 planten voor 2 vierkante meter biodiversiteit in je eigen tuin. 

Hoe pas ik inheemse planten toe in de tuin?

Afhankelijk van de bodem en de locatie kun je inheemse planten toepassen, ook in de tuin. Weet je niet welke soorten geschikt zijn voor jouw plek? Wij hebben ze alvast bij elkaar gezet in een plantpakket. Een plek in de halfschaduw? Kies dan een Schaduw Hoeckje. Liever een aantal planten voor in potten en bakken, bijvoorbeeld voor een terras of balkon? We hebben er een plantenpakket voor met 6 planten geschikt voor in potten en bakken.

Inheemse planten en klimaatadaptatie

Inheemse planten kunnen ook bijdragen aan klimaatadaptatie. Denk aan een gevelpakket voor een geveltuin - in de zon of in de schaduw. Een geveltuin neemt water op bij regen en gaat hittestress tegen.  Met een boomspiegelpakket (6 planten) maak je van elke boomspiegel een fijne plek voor verschillende dieren. Daarnaast werkt een groene boomspiegel ook tegen hittestress en neemt het water op bij regen.

Plantpakket met 12 planten

Vind alles terug in onze catalogus, inclusief handleiding en handige tips


In onze Handleiding & catalogus 2022 vind je ons assortiment inheemse wilde bloemenzaden en mengsels, tips en alle informatie die je nodig hebt om van jouw bloemenweide een succes te maken.


PDF downloaden Bestellen

Onze droom is meer biodiversiteit creëren met bloemrijke vegetaties voor plant, dier en mens

Biodiversiteitsherstel werkt! Steeds weer zien we dat als we planten terugbrengen, dieren vanzelf volgen. Het is opwindend, inspirerend en motiverend om zo steeds meer bij te dragen aan biodiversiteitsherstel.

Tegelijk kunnen we niet zomaar alles overal zaaien en planten. De juiste planten op de juiste plaats, met daaraan gekoppeld het juiste beheer. Dit is essentieel voor ecologisch herstel, in plaats van onbedoelde schade aan te brengen aan onze natuurlijke populaties.


Jojanneke Bijkerk & Jasper Helmantel

Lees meer over ons ›