Alles voor de openbare ruimte


In de (semi-)openbare ruimte zijn veel mogelijkheden om door voor ecologisch beheer te werken aan biodiversiteitsherstel. Op zoek naar praktische oplossingen voor het beheer van bermen en groenstroken? Een mooie toegevoegde waarde voor de parken in uw gemeente voor mens en biodiversiteit? Het beheersbaar maken van de eikenprocessierups? We helpen u graag verder.

Gemeentemengsels

Een passend bloemenmengsel voor uw gemeente in Nederland, met karakteristieke gebiedseigen flora en afgestemd op de lokale bodemeigenschappen.

Lees meer

Neem contact op voor uw gebiedseigen gemeentemengsel: [email protected] of 0516 - 44 11 44

Mengselwijzer voor standaardmengsels


Het juiste zadenmengsel op de juiste plek maakt de meeste kans om uit te bloeien tot een succesvolle bloemenweide. Een mengsel wat past bij uw locatie, grondsoort en toepassing vind u hier. Download onze mengselwijzer

Nieuw! Wadimengsels

Steeds vaker zien we wateroverlast door regenpieken. Wadi's kunnen helpen bij het tijdelijk opslaan van water, om wateroverlast te voorkomen zonder het riool te belasten. Lees meer over de voordelen van een bloemenweide in de wadi t.o.v. gras beheerd als gazon.

Lees meer 

Maak eikenprocessierups beheersbaar

Een gebrek aan biodiversiteit en daarmee ook een gebrek aan natuurlijke vijanden zorgt voor een onbalans in de natuur. De eikenprocessierups is daar een vervelend voorbeeld van. De rups houdt van warmte, terwijl zijn vijanden van diversiteit in vegetatie houden. Door biodiversiteit toe te voegen, zal de balans terugkeren en de rups aanzienlijk minder overlast verzorgen. Laat de natuur voor u werken!

Lees meer   Ontdek EPR mengsels

Bermbeheer

Meer biodiversiteit, een betere leefomgeving voor bewoners en minder beheer. Kan dat? Jazeker kan dat. Door inheemse planten te zaaien in bermen en groenstroken in de openbare ruimte wordt de biodiversiteit en de leefomgeving verbeterd. Maar ook het beheer van bloemenweides is minder intensief dan het beheer van gazon. 

Lees meer   Ontdek de mengsels

Parken

Parken in stedelijk gebied zijn een mooie vorm van groen, maar zorgen ook voor minder hittestress en een betere waterretentie in de stad.  

Bloemenweides in parken zorgen voor meer biodiversiteit en een minder intensief beheer.

Lees meer   

LR_Catalogus 2023 - Voorkant.jpg

Vind alles terug in onze catalogus, inclusief handleiding en handige tips


In onze Handleiding & catalogus 2022 vind je ons assortiment inheemse wilde bloemenzaden en mengsels, tips en alle informatie die je nodig hebt om van jouw bloemenweide een succes te maken.


PDF downloaden Bestellen
papierscheur.jpg
team-cruydt-hoeck.jpg

Cruydt-Hoeck is een inheemse zaden en plantenkwekerij met een missie: impact maken voor biodiversiteitsherstel

Inheemse planten van autochtone herkomst zijn het meest waardevol voor insecten. Op onze kwekerij kweken, oogsten en schonen we inheemse zaden van autochtone herkomst voor wildebloemenweides. Met meer dan 40 medewerkers, 50 hectare en meer dan 45 jaar ervaring is Cruydt-Hoeck dé leverancier voor jouw project waar biodiversiteit het doel is.
Waarom doen we wat we doen?
Biodiversiteit maakt leven mogelijk, zonder gaat niet. De biodiversiteit is essentieel voor het in stand houden van ecosystemen en daarmee een gezonde leefomgeving.
Hoe werken wij?
Genetische diversiteit en soortechtheid zijn heel belangrijk binnen ons proces. Zo hebben we niet alleen verschillende inheemse plantensoorten, maar proberen we ook diversiteit aan wilde genen te hebben en te houden.


Team Cruydt-Hoeck

Lees meer over ons ›
Slogan-Smal_ZWART.png

Samen komen we verder!

We willen bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit en het ecologisch herstel in Nederland. Maar dit kunnen we alleen in samenwerking met anderen. Daarom werken we continue samen met partners om natuurlijke bloemenweides te verwezenlijken.

Lees meer over partners ›