Bloemenweidecursus
vlinder flower
Cursussen & Workshops

Cursussen & Workshops

Meer leren over de aanleg en het beheer van bloemenweides?

De vraag naar bloemenweides neemt toe. Aanleg en beheer vragen om specialistische kennis. Speciaal voor gemeenten, terrein beherende organisaties en (groen)bedrijven die veel met bloemenweides werken heeft Cruydt-Hoeck het 'Bloeiende Bloemenweide Programma' ontwikkeld. Met een programma van cursussen, workshops en coaching helpen wij u en uw team met kennis en ervaring uw bloemenweides en ecologisch beheer naar een hoger plan te tillen.

 

De cursussen voor 2022 zijn ingepland. U vindt de cursusdata hier en u kunt u daar ook direct aanmelden voor één van de dagen.

 


Voor wie: 

• Hoveniers, groenmedewerkers gemeente & provincie, groenaannemers en terreinbeheerders.
• Tuin- & landschapsontwerpers, plannenmakers, bestekschrijvers en ecologen.

 

Wat leert u:

• Wat is een bloemenweide, hoe werkt een bloemenweide?
• Voorbereidingen & onderzoek.
• De aanleg en het beheer van een bloemenweide.
• Communicatie & promotie richting belanghebbenden en omwonenden.

 

Opbouw van de cursus:

• Dagdeel buiten het groeiseizoen (theorie): Onder leiding van onze bloemenweidespecialisten leert u de basisvaardigheden voor de aanleg & beheer van een bloemenweide aan de hand van tal van praktische tips en praktijkvoorbeelden. Er is ruimte om samen te leren van de vragen en ervaringen van de cursisten.

• Dagdeel in het groeiseizoen (praktijk): We gaan onder begeleiding onze bloemenweidespecialisten het veld in om verschillende bloemenweides en diverse beheersvormen te bekijken en te bespreken.

De cursussen voor 2022 zijn ingepland. U vindt de cursusdata hier en u kunt u daar ook direct aanmelden voor één van de dagen.

Cursus exclusief voor uw bedrijf, gemeente of organisatie?
Heeft u liever een cursus of workshop op maat? Wij kunnen ook 'in-company trainingen' voor u verzorgen. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer weten?
Neem contact met ons op via +31 516 441144 of mail naar
[email protected]