of zoek met behulp van filters
Filter
Bovenstaande filters geven: 70 resultaten
Bovenstaande filters geven: 70 resultaten

Wanneer planten?

Bomen en struiken plant je in het late najaar tot het vroege voorjaar. Als de eerste bladeren aan de bomen komen is het plantseizoen voorbij.

Hoe plant ik bomen en struiken?

Kies bomen en struiken uit die het goed doen op de plek die je wilt inplanten. Het is niet zo zwart – wit, maar vaak is er toch een voorkeur voor een kleigrond of een zandgrond. De bomen en struiken worden veelal geleverd met kaal wortelgoed, wat betekent dat er geen pot om de wortels heen zit. Maak een voldoende ruim gat in de grond met een schep. Spreidt de wortels uit in het plantgat en hou met één hand de plant vast. Met de andere hand schuif je de grond terug in het gat, waarbij je de grond lichtjes aandrukt rondom de wortels. Plant niet te diep.

Vind alles terug in onze catalogus, inclusief handleiding en handige tips


In onze Handleiding & catalogus 2022 vind je ons assortiment inheemse wilde bloemenzaden en mengsels, tips en alle informatie die je nodig hebt om van jouw bloemenweide een succes te maken.


PDF downloaden 

Onze droom is meer biodiversiteit creëren met bloemrijke vegetaties voor plant, dier en mens

Biodiversiteitsherstel werkt! Steeds weer zien we dat als we planten terugbrengen, dieren vanzelf volgen. Het is opwindend, inspirerend en motiverend om zo steeds meer bij te dragen aan biodiversiteitsherstel.

Tegelijk kunnen we niet zomaar alles overal zaaien en planten. De juiste planten op de juiste plaats, met daaraan gekoppeld het juiste beheer. Dit is essentieel voor ecologisch herstel, in plaats van onbedoelde schade aan te brengen aan onze natuurlijke populaties.


Jojanneke Bijkerk & Jasper Helmantel

Lees meer over ons ›