Webshop
vlinder flower

EPR-Z eikenprocessierupsmengsel - voor zandgrond

Inheems in Nederland
Bestellen:
gram á € 0,84 * | Minimaal 1000 gram Toegevoegd aan winkelwagen
Voer de gewenste hoeveelheid in grammen in.

Dit zijn de particuliere prijzen inclusief BTW.
Neem contact op voor grotere hoeveelheden. 
Neem contact op voor de zakelijke prijslijst voor gemeenten en (groen)bedrijven.

Informatie

Ieder jaar geven de brandharen van de Eikenprocessierups veel overlast in de openbare ruimte en in het buitengebied. Momenteel kost de jaarlijkse bestrijding van de rups veel tijd en geld. Onderzoek toont aan dat het aantrekken van natuurlijke vijanden van de rups, de plaag onderdrukt. Daarom hebben we een inheems bloemenweidemengsel samengesteld, dat voorziet in voedsel voor deze natuurlijke vijanden. Een mengsel met makkelijk toegankelijke bloemen zoals Knoopkruid, Gewoon biggenkruid, maar ook vooral grote favorieten zoals Gewone berenklauw en Fluitenkruid. Daarnaast biedt het mengsel voedsel en schuilplaats aan vele bestuivers en andere beestjes. Dit vormt weer extra voedsel voor insectenetende vogels die ook wel een eikenprocessierupsje lusten. Zorg in de directe omgeving voor veel variatie en structuur. Ontwikkel dit bloemenmengsel niet per se onder de eiken, want dat is niet altijd de beste groeiplaats voor allerlei bloemen.

Gebruik

Zaai in brede bermen, maar ook op zonnige plaatsen binnen een straal van 100 met van een eikenlaan. Dit mengsel is ook geschikt voor het buitengebied.

Een bloemenweide in combinatie met diversiteit in vegetatiestructuur maakt een omgeving nog aantrekkelijker voor natuurlijke vijanden, waardoor de aanpak succesvoller zal zijn en de plaag beheersbaar wordt.

Specificaties

Planttype: Eenjarige plant, Tweejarige plant, Vaste plant
Inheems/uitheems: Inheems mengsel
Licht: zonnige plek
Vocht: droog, vochtig
Grondvoorkeur: Algemene gemiddelde grond
Grondsoort: zand, leemhoudend zand
Voedselrijkheid: arme grond, niet te arme grond
Natuurlijke groeiplaatsen: Grasland
Bestuiving/nectar: Vlinders, Bijen, Hommels, Zweefvliegen, Gaasvliegen
Minimum geleverde aantal soorten in het mengsel: 22