Help vlinders en bijen: zaai Drentse bloemenmengsels
vlinder flower
Help vlinders en bijen: zaai Drentse bloemenmengsels

Help vlinders en bijen: zaai Drentse bloemenmengsels

Op dit moment staan graslanden en bermen vol met bloemen en de vlinders, bijen en zweefvliegen vliegen af en aan om nectar en stuifmeel te verzamelen. Nu is echter ook de tijd om Drentse bloemenmengsels in te zaaien. Door in de nazomer een streekeigen Drents bloemenmengsel te zaaien, zorgen we met elkaar voor meer bloemen in het voorjaar.

De Drentse bloemenmengsels van Landschapsbeheer Drenthe zijn geschikt voor verschillende terreinen: bermen, gras- en akkerlanden, openbaar groen en tuinen. Het zijn mooie, fleurige mengsels die zorgen voor een kleurrijk landschap en die de leefomgeving van veel insecten verbeteren. Met een eenjarig akkermengsel en drie meerjarige graslandmengsels is er voor elk wat wils.


Fluitenberg in bloei

Bewoners van Fluitenberg hebben in samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe op twee plaatsen in het dorp bloemenmengsels ingezaaid. Een meerjarig graslandmengsel en langs de Schoolstraat is een akkerrand ingezaaid met een eenjarig akkermengsel. Vrijwilligercoördinator Stefan Pronk vertelt: “De bewoners wilden hun eigen leefomgeving verbeteren en hebben in het voorjaar onder andere een bloemenmengsel ingezaaid. Momenteel bloeit het akkermengsel volop en het ziet er prachtig uit”.

 

Drentse bloemenmengsels

Bent u in het bezit van een perceel grond of hebt u ideeën voor het groen in uw leefomgeving? Samen kunnen we in het voorjaar zorgen voor bloemrijke graslanden en akkerranden waar insecten zoals vlinders, bijen en zweefvliegen van profiteren. Bij Landschapsbeheer Drenthe kunt u streekeigen Drentse bloemenmengsels bestellen en daarmee uw eigen leefomgeving voorzien van een bloemenweelde met soorten die van origine in Drenthe thuishoren. 

                                                                             

De Drentse Zaadmengsels zijn ontwikkeld door Landschapsbeheer Drenthe en de Cruydt-Hoeck, in samenwerking met Het Drentse Landschap. Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Werkgroep Florakatering Drenthe. Hierbij is gebruik gemaakt van de Atlas van de Drentse flora. De mengsels worden mede mogelijk gemaakt dankzij de provincie Drenthe.