Inheemse planten opgekweekt met Cruydt-Hoeckzaden in het tuincentrum!
vlinder flower
Inheemse planten opgekweekt met Cruydt-Hoeckzaden in het tuincentrum!

Inheemse planten opgekweekt met Cruydt-Hoeckzaden in het tuincentrum!


Datum: 28 april 2021

In circa 35 tuincentra in het hele land kunnen bezoekers nu ook kennismaken met een selectie inheemse planten die zijn opgekweekt met Cruydt-Hoeckzaden. Vasteplantenkweker Griffioen en IVN Natuureducatie sloegen de handen ineen voor een pilot en ontwikkelden samen met ons het sortiment 'Wild & Inheems'. Een mooie samenwerking die Cruydt-Hoeck in staat stelt om het verhaal van de wilde plant en hun bijdrage aan de biodiversiteit ook met tuincentrumbezoekers te delen.


De samenwerking heeft tot een eerste mooie actie geleid waarbij vanaf 22 april 2021 verschillende inheemse soorten worden aangeboden in een tiental tuincentra op de Utrechtse Heuvelrug. Bewoners worden gestimuleerd om hun eigen ‘Heuvelrugtuin’ te creëren met gebruik van wilde en inheemse planten. Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie en wordt inmiddels in meerdere gemeenten rondom het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug uitgevoerd.

Jasper Helmantel van Cruydt-Hoeck: ‘Voor ons is dit een mooie manier om het verhaal van wilde planten en hun bijdrage aan de biodiversiteit te introduceren bij een breder publiek. Veel wilde planten zijn verdwenen uit ons landschap, waardoor onder meer insecten en vogels het moeilijk hebben. We hebben biodiversiteit nodig. Door de soortenrijkdom te vergroten neemt de veerkracht van ecosystemen weer toe. Inheemse planten spelen daar een grote rol in. Hoe meer mensen we dit verhaal kunnen vertellen, hoe beter. We zijn daarom echt enthousiast over deze pilot en de eerste resultaten zijn heel goed.’

Klik hier voor een overzicht van de tuincentra waar Wild & Inheems momenteel te koop is.