Open dag
vlinder flower
Open dag

OPEN DAG CRUYDT-HOECK: Zaterdag 2 juni 2018, 10-17.00u


Bezoek onze kwekerij op zaterdag 2 juni. Eén dag per jaar stellen wij onze deuren open.  Een feestelijke dag waarbij u de complete kwekerij kunt bezoeken en uitleg krijgt over het kweekproces van onze zaden. Op het land is te zien hoe wij onze wilde planten kweken. U kunt een kijkje nemen in de zaadkluis, dé plek waar wij ons 'goud' bewaren. Een heerlijk geurende ruimte waar wij 700-800 verschillende soorten zaden bewaren. Op de kwekerij organiseren we allerlei verschillende activiteiten voor jong en oud (kinderen zijn van harte welkom). We hebben leuke kraampjes met bijzondere producten en uiteraard verkopen we ook onze wildebloemenzaden en wilde planten van De Heliant. Toegang is vrij!

Programma:

 - Rondleidingen over kwekerij en bloemenweides, onze bloemenweide adviseurs geven uitgebreid over onze honderden fascinerende planten en bloemenweides.  Tijdens de rondleiding is er ruimte voor vragen, nemen we de tijd om te genieten van alle mooie planten en gaan we opzoek naar insecten zoals wilde bijen.

- Bloemenweide advies: Alle adviseurs zijn tijdens de open dag aanwezig en staan klaar om al uw bloemenweidevraagstukken te beantwoorden.

- Verkoop zaden van Cruydt-Hoeck

- Verkoop wilde planten van De Heliant

- Bezoek Ecologische tuin: Eind 2015 zijn Jasper en Jojanneke begonnen met het aanleggen van de ecologische tuin rondom het in 2014 gebouwde Cruydt-Huys. Hier wordt geëxperimenteerd met wilde planten in de tuin. 

- Documentaire: In het Cruydt-Huys toneen we een presentatie over de zadenteelt

- Zaadkluis, Zaadschonerij en Zaadverwerking:  We vertellen alles over het dorsen, drogen en schonen van zaden en geven inzicht in het bewerkelijke en bijzondere oogstproces.

- Beleeftocht Er zijn voor kinderen allerlei leuke activiteiten. Leer alles over onze zaden en planten. Hoe ruikt het, voelt het en ziet het er uit? 

 

Het programma onder voorbehoud.

Uiteraard staat de koffie, thee en sap klaar. We verwelkomen u graag op zaterdag 2 juni 2018. 

 

10-17 uur. Vrij entree. 

Cruydt-Hoeck

Abbendijk 6

8422 DL Nijeberkoop

www.cruydthoeck.nl