Open dag
vlinder flower
Open dag

Open dag bij Cruydt-Hoeck

Op de jaarlijkse Open Dag bij Cruydt-Hoeck kunt u een kijkje nemen op onze zadenkwekerij en organiseren wij tal van leuke activiteiten. Pak deze kans, want normaal is onze kwekerij helaas niet te bezoeken. We zijn dan druk bezig om de beste wildeplantenzaden te kweken. 

De open dag van 03-06-2017 was een groot succes. De volgende open dag is op zaterdag 02-06-2018.

Entree is gratis!

Tijdens de Open Dag kunt u kennis maken met de 'Wereld van Cruydt-Hoeck' en zijn er volop activiteiten. Hieronder ziet u een voorbeeld programma van de open dag in 2017.

Bloemenweides: u kunt vrij rondlopen en genieten van onze bloemenweides. Onze collega's geven tekst en uitleg over aanleg en beheer.  

Kwekerij: Struin rond over de kwekerij en ontdek honderden fascinerende planten. Onze collega's beantwoorden graag uw vragen. 

Rondleidingen: Onze collega’s geven rondleidingen over de kwekerij en een rondleiding waarbij we opzoek gaan naar wilde bijen.

Bloemenweideadvies: Onze 'bloemenweideadviseurs' staan voor u klaar om uw bloemenweidevraagstukken te beantwoorden. 

Zaden kopen: Uiteraard kunt u ook wildeplantenzaden van Cruydt-Hoeck en wilde planten van De Heliant kopen. 

Documentaire: In het Cruydt-Huys tonen we een korte presentatie over de zadenteelt.

Zaadkluis: Een flinke snuif nemen van de heerlijke kruidige geuren in onze "zadenkluis"? Hier bewaren wij zo'n 700-800 verschillende soorten zaden. Uiteraard onder strenge bewaking van onze kluisbewakers.

Cruydt-Hoeck machines: Bekijk onze machines van dichtbij.

Bouwen van een groot insectenhotel: Onze collega’s bouwen ‘live’ een enorm insectenhotel. Zij beantwoorden graag al uw vragen. Bovendien verloten we een klein insectenhotel – ook door hen gemaakt – onder de bezoekers.

Ecologische tuin: Eind 2015 zijn Jasper en Jojanneke begonnen met het aanleggen van de ecologische tuin rondom het in 2014 gebouwde Cruydt-Huys. Hier wordt geëxperimenteerd met wilde planten in de tuin. 

Zaadschonerij & zaadverwerking: Onze collega's vertellen graag over het dorsen, drogen en schonen van zaden. 

Beleeftocht: Voor de kinderen (van 4-90 jaar) is er weer de jaarlijkse beleeftocht. Ruik, voel en bekijk de planten en wildeplantenzaden.

Zaadbommen maken: U kunt uw eigen zaadbommen maken.

Workshop koken met wilde planten: Wist u dat diverse wilde planten eetbaar zijn en zeer geschikt zijn als ingrediënt voor gerechten. 

Botanisch tekenen: een kunstenaar maakt fleurige kunstwerken.


 

Uiteraard staat de koffie, thee en sap klaar. 

Cruydt-Hoeck wildeplantenzaden

Abbendijk 6

8422 DL Nijeberkoop